Societat

Patrimoni

Intens inici d'estiu de les tripulacions i bastiments de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils

Per Redacció

Imatge d'una de les sortides realitzades per les barques de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils
Imatge d'una de les sortides realitzades per les barques de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils | Cedida

Des de principis del mes de juny, les tripulacions i els bastiments associats a l’Arjau Vela Llatina de Cambrils han anat amunt i avall de la costa catalana per així poder participar a diferents esdeveniments on hi havien estat convidats. Només l’embarcació associativa Quinòcio ha viatjat per terra amb remolc ja que les altres barques desplaçades, ho fan sempre navegant per mar, fet que limita evidentment el radi dels ports d’on acceptar la invitació.

La temporada de sortides va començar el primer cap de setmana de juny quan es va estar present –amb el Quinòcio– a la V Festa de la Mar - Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya que van celebrar conjuntament els pobles de Sant Pol de Mar i Arenys de Mar. Posteriorment, el 15 i 16 de juny, les barques de l’Arjau van anar als ports de Segur de Calafell i Torredembarra per gaudir d'un cap de setmana de trobades al mig de la costa catalana de ponent. L'Anyic, la Gravina III, Miquel Nansa i Quinòcio van ser els bastiments representants de l'Arjau, que tornaren a casa amb un dia de mar de llevant per a recordar. La IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils obligava a participar a totes les barques de la festa que es va cloure amb la navegada Josep Lluís Savall el dia 30 de juny fins a l'Ametlla de Mar. Allí s’hi va celebrar el primer cap de setmana de juliol, la Trobada de Vela Llatina del Golf de Sant Jordi on hi participaren la Miquel Nansa i l'Anyic, entre una vintena d’embarcacions més arribades de la costa catalana, del País Valencià i del Rosselló.

Recreació d'un desembarcament corsari a Vila-seca

Finalment aquest passat dissabte 13 de juliol, l'Arjau va aconseguir complir el repte plantejat per l’entitat Trabucaires del Comú de Vila-seca: esdevenir el suport imprescindible a la mar d'una recreació del cru desembarcament corsari que va patir Vila-seca fa 500 anys. Per cloure doncs la temporada de participacions i navegades de l'Arjau fora del moll cambrilenc, van passar el Cap de Salou les embarcacions Mar Blava, Coloma, Miquel Nansa i Anyic per arribar a la platja de la Pineda on s'hi va afegir la Gravina III procedent del Serrallo de Tarragona. Totes cinc embarcaren alguns dels actors voluntaris que van recrear, per primera vegada, un fet històric que l'Ajuntament de Vila-seca té voluntat de consolidar any rere any.

La varietat d’actes i l'amplitud territorial aconseguida enguany, juntament amb el compromís demostrat pels patrons i les tripulacions, permet fer a la junta de l’Arjau, una valoració positiva que de ben segur esdevindrà vital per encarar nous reptes de futur encara més ambiciosos.

Diferents imatges de les sortides de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils

 

Comenta aquest article