Cultura

Música

Robert Faltus substitueix Núria Ortoneda a la direcció de la Coral Verge del Camí

Per Redacció

Imatge del concert que va tenir lloc a Flix, el passat diumenge
Imatge del concert que va tenir lloc a Flix, el passat diumenge | Cedida

Aquest passat diumenge al vespre, la Coral Verge del Camí de Cambrils va oferir un concert a l'església de Santa Maria de Flix (Ribera d’Ebre). El concert estava organitzat per l’Orfeó de Flix, fruit de la invitació d’aquesta entitat a la coral cambrilenca després de la seva actuació al Cicle de Concerts de la Cripta de l’Ermita, l’any 2017. Aquest concert, però, va tenir una significació molt especial. En primer lloc, perquè després del greu incendi forestal que va afectar a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, les entitats de Flix estan organitzant diferents actes per recaptar fons per als damnificats. Així doncs, en aquest concert de la Coral Verge del Camí es va col·laborar amb els afectats amb un donatiu de 5 euros per persona i també és va posar a disposició una fila zero. Al concert van assistir prop de 150 persones que van omplir l’església de Santa Maria.

Núria Ortoneda era la directora de la Coral des de 1996

En segon lloc, també va ser especial per a la Coral Verge del Camí, ja que va ser una data assenyalada. El concert de Flix va ser la presentació del nou director de la Coral, Robert Faltus, que aquest passat mes de maig va prendre el relleu de la directora Núria Ortoneda, que des de 1996 ha dirigit la Coral Verge del Camí. Robert Faltus és un director eslovac amb una dilatada experiència professional en el cant coral, la direcció orquestral i la composició, graduat en direcció coral i orquestra i doctor en teoria i educació musical. Ha col·laborat amb l’Òpera del Teatre Nacional Eslovac, l’orquestra d’instruments populars de la Ràdio Eslovaca. Actualment és director de la Coral Shalom de Lleida i la Coral i l’Ensemble (Unicorn) de la Universitat de Lleida.

En el concert a Flix, el repertori va tenir dues parts diferenciades. La primera part va ser un repertori que es va estrenar per a l’ocasió, on es va fer un recorregut musical des del renaixement fins al s. XX, per diferents estils i èpoques. A la segona part, el repertori va ser de música tradicional i popular catalana, amb el fil conductor de les obres que s’inspiren en la natura i algunes de les quals van ser interpretades el passat més d’abril al 32è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, a Copenhaguen.

Comenta aquest article