Societat

Benestar social

Els usuaris del Centre de Dia Les Orenetes de l'Associació de Familiars d'Alzheimer podran accedir a les ajudes a la dependència

Per Redacció

Imatge del Centre de dia Les Orenetes, ubicat a la Casa Sant Josep
Imatge del Centre de dia Les Orenetes, ubicat a la Casa Sant Josep | Cedida

L'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Daurada –amb seu al Centre de Dia Les Orenetes de la Casa Sant Josep– ja compta amb ajudes a la dependència per aquelles famílies que ho necessitin. Segons ha informat l'Associació, les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) són ajudes que les famílies amb persones dependents poden sol·licitar per cobrir –segons el grau de dependència, la situació econòmica i patrimonial del dependent– les despeses parcials o totals dels seveis del Centre de dia Les Orenetes. Amb les PEV, els familiars que estan al càrrec dels seus familiars podran delegar l'atenció als professionals del centre Les Orenetes i així descansar i reorganitzar els seus horaris. Són una ajuda per a l'afectat directe, però també una descàrrega per al cuidador principal i per a tot l'entorn familiar del malalt. 

Les Orenetes és un centre per a persones grans dependents que compta amb un equip de professionals especialitzat en Alzheimer i altres malalties neorodegeneratives. Allí, els dependents reben la millor atenció i realitzen una sèrie d'activitats com teràpies no farmacològiques: tallers, activitats recreatives, exercicis mentals i físics, musicoteràpia, art-teràpia, etcètera, amb l'objectiu d'alentir el deteriorament cognitiu dels malalts, augmentant la seva autonomia, millorant el seu estat psicofísic i la seva autoestima.

Reconeixement obtingut per part de la Generalitat

Des del centre han volgut manifestar el seu orgull pel reconeixement obtingut per part de la Generalitat, per la seva feina realitzada, per la professionalitat, excel·lència dels serveis i la qualitat de les instal·lacions. Segons han volgut recalcar, "són poques les associacions de familiars d'Alzheimer que han aconseguit aquestes prestacions tan importants per als afectats, per als seus cuidadors i les famílies". 

Per a la gent que necessiti informació, assessorament o ajuda per a fer els tràmits necessaris per obtenir aquests beneficis econòmics poden contactar amb el centre i l'associació. Es troben a la Casa Sant Josep, a la carretera N-340, km 1145. L'horari és de dilluns a divendres de les 9 a les 19 hores. Els telèfons de contacte són 977 26 10 94 / 675 63 64 94. El correu i la pàgina web són: afacostadorada@hotmail.com, www.afacostadaurada.com https://centrolesorenetes.blogspot.com

Comenta aquest article