Informació general

Successos

Desmantellat a Cambrils un grup dedicat a la falsificació documental de matrimonis i parelles de fet

Una gran quantitat de ciutadans estrangers –majoritàriament d'origen nigerià– figuraven com a empradonats de forma fictícia a diversos apartaments de Cambrils. Aquests empadronaments es feien per obtenir la regularització fraudulenta

Per Redacció

Imatge d'un dels registres de la Policia Nacional a un dels apartaments, a la rambla de Jaume I
Imatge d'un dels registres de la Policia Nacional a un dels apartaments, a la rambla de Jaume I | Cedida
Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils un grup organitzat que gestionava el lloguer fraudulentament d'apartaments en aquesta localitat, els quals figuraven a nom de familiars del principal imputat, servint aquestes gestions per a la realització d'expedients per a matrimonis i parelles de fet de familiars de ciutadans comunitaris.

L'operació policial es va iniciar a finals del passat 2018, quan els agents van tenir coneixement que una gran quantitat de ciutadans estrangers –majoritàriament d'origen nigerià–, figuraven com a empadronats de forma fictícia en diversos apartaments d'un edifici concret de la localitat de Cambrils. Aquests empadronaments als domicilis només figuraven amb l'objectiu de poder gestionar els expedients de matrimoni i de parella de fet dels titulars, per així obtenir la regularització fraudulenta de ciutadans estrangers, en la modalitat de residència de familiar de comunitari. Es dóna la circumstància que per intentar no ser descoberts, mentre l'empadronament es realitzava a Cambrils, els ciutadans estrangers sol·licitaven el tràmit de matrimoni o parella de fet en altres ciutats de l'Estat.

A les persones detingudes li han estat imputats els delictes de falsedat documental, estafa, delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i usurpació de l'estat civil. L'operació que encara roman oberta ha estat desenvolupada per agents de la UCRIF dependent de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Imatge d'un altre dels registres duts a terme per la Policia Nacional a Cambrils

 

Comenta aquest article