Informació general

Platges

S'hissa la Bandera Blava a les platges del Regueral, de La Llosa, Vilafortuny i el Cavet

Ahir al matí, a la platja del Regueral, tenia lloc la hissada de la Bandera Blava a les platges cambrilenques. Es tracta d'un segell de qualitat en relació a les instal·lacions, serveis, seguretat i estat de les platges

Per Anna Chaves

L'alcaldessa i els regidors Lluís Abella i Marta Borràs amb personal de salvament i de neteja de platges
L'alcaldessa i els regidors Lluís Abella i Marta Borràs amb personal de salvament i de neteja de platges | Montserrat Plana

Ahir al matí, a la platja del Regueral, tenia lloc la hissada de la Bandera Blava a les platges cambrilenques. Enguany, les platges de La Llosa-L’Ardiaca, Vilafortuny-l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for Environmental Education (FEE). L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs, van participar en aquest l’acte simbòlic, acompanyats de membres de l’empresa de salvament i socorrisme, agents de la Policia Local i personal de neteja d’Ingesòl.

Millores d'aquesta temporada

La certificació de la Bandera Blava garanteix, valora i premia els municipis que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques. Entre les millores d’aquesta temporada destaca el nou miniclub per infants de 4 a 10 anys de la platja del Regueral, que s’afegeix al de la platja del Cavet. A més, a la platja del Regueral també s’ha ampliat la passarel·la per a persones amb mobilitat reduïda, s’han instal·lat dos pous drenants a la zona de les dutxes i rentapeus i s’ha millorat el ferm de la zona esportiva.

29 socorristes i 18 punts de vigilància

Per altra banda, el servei de prevenció, salvament i socorrisme, que es presta tots els dies de la setmana de 10 a 19 hores fins el 30 de setembre, compta amb 29 socorristes i 18 punts de vigilància (formats per quatre centres de coordinació, dues torres fixes i dotze cadires mòbils).

Segons va explicar l'alcaldessa a l'acte d'ahir al matí, "dia rere dia, l'Ajuntament treballa intensament per mantenir aquest símbol de qualitat a les platges. La platja de Cambrils és un dels principals actius pels quals els turistes visiten la nostra ciutat. Per tant, entre tots els departament hem de millorar-les perquè els nostres turistes ens visitin".

Tallers de medi ambient i seguretat

A més, aquest estiu s’oferirà una nova programació de tallers de medi ambient i seguretat per conscienciar als banyistes sobre el medi ambient i la neteja de les platges. Les activitats “La Mar de salades”, que començaran avui divendres 12 de juliol, són gratuïtes i estan pensades per a tota la família. Les inscripcions es poden fer al Centre de Coordinació de socorrisme de la Platja del Regueral. Les places són limitades.

A dalt, l'alcaldessa hissant la Bandera Blava a la platja del Regueral i, a sota, el nou miniclub per a infants que s'ha muntat a la platja del Regueral

 

Comenta aquest article