Natació

Una medalla d'or i dos bronzes per al nedador Daniel Atienza del Cambrils Club Natació al campionat de Catalunya d'estiu

Daniel Atienza en la primera posició del podi a la prova dels 200 metres estils del campionat de Catalunya | Cedida

Després d’un cap de setmana calorós i intens a la piscina olímpica Sylvia Fontana de l’Anella Mediterrània de Tarragona; més de 400 nedadors i nedadores de 69 clubs catalans van participar als Campionats de Catalunya infantils d’aquesta temporada 2018-2019. Hi van participar els nedadors i les nedadores nascuts entre els anys 2006 i 2003. En concret les noies dels anys 2006 i 2005 (14 i 15 anys) i els nois del 2004 i 2003 (15 i 16 anys). En el cas del Cambrils Club Natació hi van participar 5 nedadors i 4 nedadores (de les quals tres en proves individuals i una altra que va participar en els relleus de l’equip). Només el fet de participar en aquests campionats ja és un mèrit dels nedadors que ho han aconseguit ja que, a més de superar les marques mínimes fixades per la Federació Catalana de Natació; la majoria de proves tenen un límit de nedadors que hi podien participar (de 30 o 40, en funció de les proves corresponents). A més, cal tenir present que la participació individual als campionats de Catalunya està limitada a 100 nedadors i 100 nedadores per categoria i any.

Així doncs, el nedador cambrilenc més destacat, tant pel que fa pel nombre de proves en què va participar com pels resultats obtinguts, va ser Daniel Atienza. Va aconseguir ser el campió de Catalunya de 200 estils de 16 anys; així com medallista de bronze en les proves dels 50 esquena i de 400 estils. Les proves d’estils tenen una rellevància especial, ja que són les més indicatives dels nedadors complerts. És a dir, dels que aconsegueixen destacar en els quatre estils clàssics de la natació. Aquest mateix nedador també va aconseguir tres diplomes en tres proves més, en les què va quedar del 4t al 8è lloc.

Diplomes per a Judit Pàmies i Bruno Salas

Dos nedadors més van aconseguir van aconseguir un diploma per haver aconseguit posicionar-se entre els vuit primers de les proves en què van participar: Judit Pàmies, una 8a posició a 50 braça i Bruno Salas 7è a la final A de 50 papallona (així mateix, va assolir tres marques mínimes per participar en els propers campionats d’Espanya infantils que es portaran a terme a la Piscina Picornell de Barcelona).

Quant als resultats individuals de cada nedador van ser els següents:
Daniel Atienza (2003):
200 Estils: 1a posició. Medalla d’or.
200 Esquena: 3a posició entrant. Medalla de bronze.
400 estils: 3a posició. Medalla de bronze.
50 Esquena: 8a posició, diploma i participació en la final A.
100 Esquena: 5a posició, diploma, va participar en la Final A i va aconseguir mínima per als Campionats d'Espanya.
200 Lliures: 4a posició, diploma i va participar a la Final A.

100 Braça: 17a posició.
50 Braça: 8a posició, diploma i va participar en la Final A.

Edna Meléndez (2005):
100 Papallona: 11a posició i va participar en la Final B.
200 Esquena: 16a posició.
100 Esquena : 32a posició

Bruno Salas (2004):
50 Papallona: 7a posició, diploma i va participar a la Final A.
100 Papallona: 9a posició. Va participar a la Final A i va aconseguir mínima per als Campionats d'Espanya d'estiu.
50 Lliures: 13a posició i mínima per als Campionats d'Espanya d'estiu.
100 Lliures: 14a posició. I mínima per als Campionats d' Espanya d' estiu.

Respecte dels resultats de les proves de relleus en què van participar van ser els següents:

Relleus femení 4X100 Lliure format per:
Elena Sánchez, Edna Meléndez, Judit Pàmies i Salma El Gaachi. 28a posició.

Relleus masculins 4X100 Lliures format per :
Bruno Salas, Daniel Atienza, Marçal Esteruelas i Andrés Laptes.11a posició.

Relleus femení 4X200 Lliures format per: Edna Meléndez, Judit Pàmies, Salma El Gaachi i Elena Sánchez. 25a posició.

Relleus masculins 4X200 Lliures format per:
Bruno Salas, Andrés Laptes, Nil Anglès i Daniel Atienza. 12a posició.

Relleus femení 4X100 Estils format per:
Salma El Gaachi, Judit Pàmies, Edna Meléndez i Elena Sánchez. 29a posició.

Relleus Masculí 4X100 Estils format per:
Nil Anglès, Daniel Atienza, Bruno Salas i Andrés Laptes. Posició 14a.

A nivell de la demarcació de Tarragona i de Terres de l’Ebre, el Cambrils Club Natació va quedar en la segona posició dels nostres clubs, per haver aconseguit la 23a posició dels campionats (amb 635 punts), per darrere del CN Tàrraco (15è, amb 898 punts) i pel davant de la resta de clubs que hi van participar: el CN Reus Ploms (25è, amb 607 punts), l’Amposta (33è, amb 467 punts), del CN Vendrell (48è, amb 172 punts),del CN Tortosa (54è, amb 86 punts) i el CN Vila-seca (55è, amb 69 punts).

A dalt, Daniel Atienza en la tercera posició del podi de la prova dels 50 metres esquena i, a sota, l'equip infantil del Cambrils Club Natació que va competir als campionats de Catalunya