Societat

Festes

El correfoc Cagafocs tancarà, demà, els actes de la Festa Major de Sant Pere

Per Anna Chaves

Imatge de l'edició del Cagafocs de 2017
Imatge de l'edició del Cagafocs de 2017 | Lluís Rovira i Barenys

El Cagafocs, el correfoc que organitza la colla de diables Cagarrieres, se celebrarà demà dissabte pels carrers del Port i posarà el punt i final a la programació de la Festa Major de Sant Pere. Aquesta festa de foc començarà al vespre amb la trobada de colles infantils, que enguany se celebra per primera vegada i es fa "per donar així més protagonisme als més petits i fer-los créixer un esperit cambrilenc" tal com ha explicat Marc Gibert a revistacambrils.cat. Les colles que participen al correfoc infantil provenen de Riudebitlles, Roquetes del Garraf, Altafulla i el Catllar. A més, hi participaran la Farnaqueta de Cambrils i la colla infantil dels Cagarrieres. Aquest correfoc començarà a les 20 h, a la plaça mossèn Joan Batalla on es podrà gaudir de l'evolució de totes aquestes colles.

Més tard, al voltant de les 22 h, s'iniciarà el correfoc Cagafocs. Les diferents colles participants seguiran el recorregut establert pel Port de Cambrils que comença al Passeig Miramar i acaba a la plaça Mn. Joan Batalla, passant per ordre pel carrer dels Pescadors, plaça del Pòsit, carrer Miquel Planas, plaça de l'Església St.Pere, carrer Lepant, carrer Pau Casals, carrer Ferran Sors, fent així que s'acabi a la plaça mossèn Joan Batalla. Tot i que enguany el recorregut del correfoc passarà pels carrers interiors del Port, en aquests, no hi llençarà foc ni s'encendran carretilles, tal com ha aclarit Marc Gibert.

Les colles adultes que participaran al Cagafoc són la colla d'Altafulla, la colla de la Múnia, la colla de foc i gresca de Tarragona, la colla de Vandellòs i els Cagarrieres de Cambrils. En aquesta ocasió, la Galera de Foc,  la bèstia de foc dels Cagarrieres, no tindrà protagonisme.

De cara a aquest estiu, els Cagarrieres tenen programades unes quantes sortides com per exemple el proper 26 de Juliol a Riudecanyes, i el  27 de Juliol a Riudoms, en tots dos casos, amb la participació de la colla gran dels Cagarrieres.

 

 

Comenta aquest article