Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició fotogràfica «Blanc i negre» de Josep M. Ribas Prous a la Torre del Port

Per Berta Ruiz

Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, ahir al vespre a la Torre del Port
Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, ahir al vespre a la Torre del Port | Berta Ruiz

La Torre del Port va acollir, ahir al vespre, la inauguració de l'exposició fotogràfica "Blanc i negre" de Josep M. Ribas Prous. L'acte d'inauguració va anar de la mà de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–, acompanyats de diversos regidors del consistori.

L'exposició fotogràfica –produïda per la Diputació de Tarragona i organitzada pel Museu d'Història de Cambrils– mostra un recull de 38 imatges de l'obra deJosep M. Ribas Prous, un nom que ja forma part de la història de la fotografia de les nostres comarques. Al llarg de la seva carrera compagina la fotografia creativa amb la realització, d'ençà el 1958, de tallers i cursos per a la difusió d'aquesta tècnica. L'evolució dels seus temes en fotografia va des d'uns començaments amb interessos purament testimonials d'excursionisme fins a entrar en una fotografia més seriosa en blanc i negre, de caire més humà. Descrit com un autor d'estil impossible de confondre, el seu recorregut artístic es basa en la recerca contínua de l'estètica que troba en la simplicitat del tema recolzada per un profund coneixement de la tècnica i els procediments fotogràfics. Ribas Prous també s'ha dedicat durant algun temps a la fotografia conceptual i de recerca, i és un fanàtic del món de pictoralisme i els procediments pigmentaris.

Tal com va presentar Gerard Martí a la presentació, "en tres ocasions ha estat invitat pel govern de l'antiga URSS a efectuar reportatges. Va ser el guanyador dels prestigiosos salons mundials de Prawda. Actualment és el responsable de Fototeca de Reus, institució que té com a objectiu la recuperació i investigació del patrimoni fotogràfic d'aquesta ciutat. També és president de l'Associació Fotogràfica de Reus; membre del consell assessor de fotografia del Museu Nacional d'Art de Catalunya i membre de la Sociedad de Historia de la Fotografía Española, fundada l'any 1986.

Algunes de les imatges de la mostra instal·lada a la Torre del Port

 

Comenta aquest article