Informació general

Operació policial

La Policia Nacional desmantella a Cambrils una trama dedicada al lloguer fraudulent d'apartaments

Per Redacció

Imatge de l'acció policial a càrrec de la Policia Nacional amb la col·laboració de la Policia Local
Imatge de l'acció policial a càrrec de la Policia Nacional amb la col·laboració de la Policia Local | Cedida

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils –en col·laboració amb la Policia Local de Cambrils–, una trama que llogava fraudulentament apartaments, els quals eren llogats a ciutadans estrangers sense constància de seus legítims propietaris, intervenint únicament l'agència immobiliària.

L'operació policial es va iniciar a finals del passat any 2018, quan els agents van tenir coneixement que una gran quantitat de ciutadans estrangers, majoritàriament d'origen hindú i pakistanès, utilitzaven aquests domicilis només amb l'objectiu de poder empadronar-se i així obtenir diferent documentació per accedir a beneficis al país, com ara la reagrupació familiar, renovació de permisos i accessos a ajudes socials, mentre l'empresa implicada s'afavoria lucrativament. El sistema innovador d'engany consistia en que els estrangers pagaven fins al mes de fiança, el qual s'ingressava per part de l'agència immobiliària a l'Institut Català del Sòl (INCASOL) i a rescindir el contracte. L'institut retornava els diners de la fiança, però en lloc d'anar els diners al propietari de l'apartament se'l quedava la immobiliària en no tenir els propietaris coneixement d'aquesta transacció.

A la persona detinguda li han estat imputats els delictes de falsedat en document públic, estafa i afavoriment a la immigració il·legal i la persona investigada se li imputen els mateixos delictes. Va ser intervinguda gran quantitat de documentació fiscal. L'operació ha estat desenvolupada per agents de la UCRIF dependent de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Reus en unió a la Policia Local de Cambrils.

 

Comenta aquest article