Informació general

Política

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, pren possessió com a diputada de la Diputació de Tarragona

La regidora reusenca d'ERC, Noemí Llauradó, va ser escollida com a nova presidenta de la institució pels propers quatre anys. Llauradó pren el relleu de Josep Poblet

Per Redacció

Foto de grup dels 27 diputats a la Diputació de Tarragona per al període 2019-2023
Foto de grup dels 27 diputats a la Diputació de Tarragona per al període 2019-2023 | Cedida

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va prendre possessió del seu càrrec, ahir, com a diputada a la Diputació de Tarragona. Camí Mendoza és una de les onze diputades d'ERC, formació que aquests propers quatre anys també ostentarà la presidència de l'ens provincial. Els nous diputats i diputades de la Diputació de Tarragona de la legislatura 2019-2023 van prendre possessió, ahir al migdia, en un ple de constitució en què es va escollir la regidora reusenca d'ERC Noemí Llauradó com a nova presidenta de la institució durant el proper quadrienni. Llauradó, la qual pren el relleu del fins ara president de la institució, Josep Poblet, va ser elegida per 19 vots. L'altra candidatura presentada, la del regidor tarragoní Rubén Viñuales (C's) va obtenir 1 vot. Així mateix, es van registrar 7 vots en blanc. ERC i JuntsxCat conformaran l'equip de govern en el mandat que tot just comença, en virtut de l'acord assolit per les dues formacions.

Els 27 diputats prenen possessió del seu càrrec

La sessió, que va omplir la sala de plens del Palau de la Diputació, es va iniciar a les 12 del migdia amb la constitució de la Mesa d'Edat, integrada pel membre de més edat, Pau Ricomà (ERC), i el més jove, Marc Ayala (JxCat). Tot seguit, els 27 diputats i diputades van jurar o prometre el seu càrrec. Del grup d'ERC ho van fer Enric Adell i Moragrega (partit judicial de Tortosa), Francesc Barbero i Escrivà (p.j. Reus), Jordi Cartanyà i Benet (p.j. Valls), Noemí Llauradó i Sans (p.j. Reus), M.Teresa Mariné i Solé (p.j. Tortosa), Eva Maria Mata i Sendra (p.j. El Vendrell), Camí Mendoza i Mercè (p.j. Reus), Sílvia Puerto i Lleixà (p.j. Tarragona), Pau Ricomà i Vallhonrat (p.j. Tarragona), Eduard Rovira i Gual (p.j. Tarragona), i Adam Tomàs i Roiget (p.j. Tortosa). De JxCat, Marc Ayala Vallvey (p.j. Valls), Marta Blanch Figueras (p.j. Valls), Joan Josep Garcia Rodríguez (p.j. Reus), Pere Granados Carrillo (p.j. Tarragona), Joaquim Nin Borredà (p.j. El Vendrell), Carles Pellicer Punyed (p.j. Reus), Pere Segura Xatruch (p.j. Tarragona), i Lluís Soler Panisello (p.j. Tortosa). Del PSC, Josep Fèlix Ballesteros Casanova (p.j. Tarragona), Immaculada Costa Ramon (p.j. El Vendrell), Salvador Ferré Budesca (p.j. Tarragona), Ramon Ferré Solé (p.j. El Vendrell), Joan Castor Gonell Agramunt (p.j. Tortosa), Andreu Martín Martínez (p.j. Reus), i Josep Masdeu Isern (p.j. Reus). I de C's, Rubén Viñuales Elías (p.j. Tarragona).

Noemí Llauradó rep la vara simbòlica

Després de les votacions per escollir la presidenta, Noemí Llauradó va rebre la vara simbòlica de comandament i es van dur a terme les intervencions dels portaveus parlamentaris. La sessió es va cloure amb el parlament de la nova presidenta de la institució, la qual va començar el seu parlament destacant el fet que sigui la primera dona que presideix la institució: «Per primera vegada en la seva història, la Diputació de Tarragona serà presidida per una dona, i això, que no hauria de ser destacable en ple segle XXI, malauradament encara ho ha de ser, perquè permet denunciar una situació anòmala que entre totes i tots hem de revertir, per tal de garantir una igualtat real i efectiva entre dones i homes a tot arreu, començant per les institucions, que sovint serveixen d'exemple a altres organitzacions de la nostra societat».

Noemí Llauradó és la nova presidenta de la Diputació de Tarragona

 

Comenta aquest article