Societat

Joventut

Joventut Cambrils es forma per definir i implementar nous programes de dinamització juvenil

Les treballadores d'aquest departament de l'Ajuntament han rebut un assessorament especialitzat gratuït impulsat per la Generalitat

Per Redacció

Imatge d'una de les sessions de l'assessorament
Imatge d'una de les sessions de l'assessorament | Cedida

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils s’ha acollit a una formació de dinamització juvenil per a professionals de joventut i ha comptat amb el suport d’un assessorament gratuït per part de persones especialistes que contracta la Coordinació Territorial de Joventut de Tarragona de la Generalitat de Catalunya. 

L’assessorament especialitzat, que s’ha realitzat de gener a juny, ha permès definir un programa de dinamització juvenil que ja s’està començant a implementar i tindrà tot el seu desplegament al llarg del 2019 i 2020, tal com preveu el Pla Municipal de Joventut de Cambrils (PMJC) 2017-2020. Aquest programa inclou projectes transversals com el projecte de corresponsals, el d’agents de salut i els "atenewers" (nom que van posar els propis corresponsals a joves que fan ús dels serveis i programes de l’Ateneu). Els objectius d’aquest programa són generar vincles amb joves de Cambrils per tal de fomentar una “marca jove de cambrils” i fomentar la participació juvenil, i alhora crear noves oportunitats de participació del col·lectiu per conèixer i reconèixer la seva veu.

En l’execució del projecte, s’han adequat espais amb mobiliari per atendre demandes dels joves i comptar amb espais més versàtils i informals: una aula amb amb miralls per ballar amb llum natural, un espai amb unes grades, pufs, sofàs de palets, dotat amb jocs de taula i llibres de la biblioteca per compartir (bookcrossing). El projecte Corresponsals ha comptat amb quasi 500 joves participants i 60 joves Agents de Salut que van muntar el primer punt d’atenció Punt SexeSentit a la Revetlla Jove de Sant Pere a la platja del Regueral el passat 29 de juny.

Comenta aquest article