Societat

Festa Major de Sant Pere

El Port viu el seu dia gran amb la diada de Sant Pere

La matinal festiva es va encetar amb les matinades i va seguir amb l'anada a ofici amb el seguici festiu. Després de la Missa Major es va fer la ballada dels elements festius

Per Berta Ruiz

Ballada dels elements festius a la plaça de l'església de Sant Pere
Ballada dels elements festius a la plaça de l'església de Sant Pere | Berta Ruiz

El passat dissabte 29 de juny –diada de Sant Pere– es va viure la jornada central de la Festa Major de Sant Pere. El dia va començar de bon matí amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga. Després, a partir de les 11 hores, es va iniciar l'anada a ofici amb el seguici festiu des de la plaça de Mossèn Joan Batalla. Els elements festius –el Ball de Diables els Cagarrieres, el seu grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera, els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyanyos, la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb tot el seu grup de grallers, Gegants, Nans i bèsties de foc, la Farnaca i la Farnaqueta i el Ball de Bastons de Cambrils– van iniciar el recorregut cap a la façana marítima del Port i va recórrer alguns carrers en direcció a la plaça de l'església de Sant Pere.

A les 12 hores es va oficiar la Missa Major i després, la plaça de l'església de Sant Pere va ser l'escenari de les actuacions dels diferents grups festius. Cal destacar que, enguany, la forta calor es va fer molt intensa durant tota la matinal festiva.

Comenta aquest article

Galeries relacionades