Societat

Excursionisme

«20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona en transport públic», la nova guia d'excursions de Montserrat Puig

Per Montserrat Plana

Montserrat Puig Martí és autora de diverses guies d'excursions pel Camp de Tarragona
Montserrat Puig Martí és autora de diverses guies d'excursions pel Camp de Tarragona | Cedida

"20 excursions a peu pel voltant del camp de Tarragona en transport públic". Aquest és el títol de l'última guia de viatges que Montserrat Puig i Martí ha publicat. Aquesta guia ens porta per tot el Camp de Tarragona; passant per les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès com a escenaris de les excursions a peu. A més, totes les rutes estan interconnectades per mitjà del transport públic.

Segons ha explicat l'autora Montserrat Puig a revistacambrils.cat, "l'únic condicionant de les rutes és el transport públic, que ens marcarà els punts d'inici i final a les diferents excursions. En aquesta guia parlo sobre els llocs més representatius del territori, sense centralitzar en cap moment les excursions amb cap capital de comarques i explicant amb tot detall que ens trobarem entre l'inici i el final de cadascuna de les rutes". A través d'aquesta guia, l'usuari podrà visitar castells, pobles, rius, embassaments, ermites, zones de muntanyes i la variada vegetació i fauna de l'entorn. "En aquesta guia intento mostrar la realitat del que tenim. Jo mateixa he fet entre dues i cinc vegades cadascuna de les rutes, intentant descriure al màxim la zona i procurant que no se m'escapés cap detall" ha comentat Puig.

Les rutes estan classificades en diferents nivells, passant del primer nivell, com a una ruta més aviat familiar i sense gaires complicacions fins al quart; amb recorreguts llargs, pocs punts d'aigua i amb bastants desnivells. "A diferència de l'anterior guia, aquesta té un recorregut lineal: passarem d'un municipi a un altre i l'única manera de tornar al punt d'inici serà desfent el camí". Una guia per gaudir de les comarques tarragonines, tot desplaçant-se de forma sostenible.

Autora de diverses guies i una web sobre excursionisme

Montserrat Puig Martí sempre ha viscut entre Tarragona i Barcelona, movent-se des de ben petita i mostrant al món les seves ganes de viure. De fet a través de les seves guies d'excursions uneix les seves grans passions: descobrir l'entorn, viatjar i escriure. Llicenciada en Periodisme i activitat física, ara treballa com a professora d'educació física a una escola de secundària. Com a persona polifacètica, la Montse gaudeix de la diversitat laboral, fet que l'ha portat avui fins aquí.

Malgrat que ella no es descriu com a escriptora, ja està treballant en la seva tercera guia d'excursions de la mà de Cossetània Edicions. A banda d'aquesta darrera guia titulada "20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona" anteriorment havia publicat "Baix Camp 17 excursions a peu". També va crear la pàgina web Meskamins, la nova mirada al territori, on es poden consultar les seves recomanacions i sortides.

Comenta aquest article