Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Gimnàstica

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant rep les campiones del món de Gimnàstica Estètica de Grup

El municipi acull un campus d’aquestes gimnastes finlandeses i el curs nacional de formació de tècnics i jutges d’aquest esport

Per Redacció

Foto de grup de la recepció de les gimnastes de l'Hospitalet de l'Infant
Foto de grup de la recepció de les gimnastes de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

En representació de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’alcalde, Alfons Garcia i el regidor Diego García han rebut a les actuals campiones del món de gimnàstica estètica de grup de la categoria júnior i a les guanyadores de la medalla de bronze de la categoria sènior a la Casa de la Vila. Són un grup de 49 gimnastes, del club OVO de Finlàndia, que tenen entre 14 i 20 anys i que aquests dies estan participant en un campus a l’Hospitalet de l’Infant, acompanyades de dues entrenadores.

Del 24 de juny al 3 de juliol, aquestes noies utilitzaran les instal·lacions esportives municipals per preparar-se per la nova temporada, que començaran en breu; i aprofitaran el temps lliure per conèixer el territori. A més d’aquest campus esportiu, l’Hospitalet de l’Infant acollirà del 27 al 30 de juny, el curs nacional de formació de tècnics i jutges de Gimnàstica Estètica de Grup, organitzat per l’Asociación Española de Gimnasia Estética de Grupo amb la col·laboració de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i del Club de Gimnàstica Estètica Constantí, pioner en aquesta disciplina esportiva a la província de Tarragona.

Candidatura de l'Hospitalet de l'Infant per acollir la Copa d'Espanya de Gimnàstica Estètica

La coordinadora d’aquest club, Olga Fillet, present també en l’acte de benvinguda a les campiones del món de Gimnàstica Estètica de Grup junt amb la presidenta de la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup, Tatiana Miroshnychenko, ha organitzat el campus i, amb l’ajut de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, ha presentat la candidatura de l’Hospitalet de l’Infant perquè sigui seu de la Copa Espanya de Gimnàstica Estètica, un esdeveniment que tindrà lloc el proper mes d'octubre. Tal com va explicar Olga Fillet, aquest passat dimarts durant la recepció de les esportistes a la Casa de la Vila, després de l’estiu se sabrà si la candidatura de l’Hospitalet de l’Infant resulta la guanyadora. El que sí que és segur és que al setembre obrirà portes una escola de gimnàstica estètica de grup al municipi, segons va avançar ella.

La gimnàstica estètica de grup és un esport majoritàriament femení que va sorgir en la dècada de 1950, al nord d'Europa, i s'ha estat estenent per Espanya fins a l'actualitat. Tot i així, continua sense ser un esport gaire conegut i encara no ha estat reconegut com a joc olímpic. La música, l'expressió i las dificultats executades (salts, equilibris, girs i elevacions), conformen una unitat, en la qual la coreografia és molt important en el seu desenvolupament. A diferència de la gimnàstica rítmica, segons va explicar la presidenta de la Federació Internacional, Tatiana Miroshnychenko, no s’utilitzen aparells i només es practica en grup i hi ha categories mixtes.

Comenta aquest article