Cultura

Música

L'Escola Municipal de Música enceta els actes del seu 35è aniversari amb el concert de final de curs

Per Redacció

El concert de final de curs de l'Escola Municipal de Música va tenir lloc al passat divendres a la tarda al parc del Pinaret
El concert de final de curs de l'Escola Municipal de Música va tenir lloc al passat divendres a la tarda al parc del Pinaret | Berta Ruiz

El parc del Pinaret va ser l'escenari, el passat divendres 21 de juny a la tarda, del concert de final de curs de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. A més, l'acte –que va tenir un nombrós públic molt familiar a les grades–, va servir per encetar els actes de celebració del 35è aniversari de l'escola que continuaran el proper curs 2019-2020. El concert va comptar amb la participació de tot el seu alumnat –amb les diferents formacions musicals–, així com els seus professors i també antics alumnes. Per començar, l'acte director de l'EMMC –Francesc Sánchez– va adreçar unes paraules, així com l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Va ser instituïda com a Fundació Pública, el juny de 1984

L'Escola Municipal de Música de Cambrils va ser instituïda com a Fundació Pública per acord adoptat per l’Ajuntament, en la sessió celebrada el dia 5 de juny de 1984. Inicialment el domicili social i seu de la institució van ser ubicats a l’antic Pòsit de Pescadors. El 1989 l’escola va obtenir la classificació com a centre no oficial reconegut de grau elemental d’ensenyament musical. Posteriorment l’any 1992 es va traslladar a l’actual seu: l’antiga escola Joan Ardèvol. Durant el curs 2000-2001 la Generalitat va autoritzar l'EMMC per realitzar la prova específica d’accés al primer curs de grau mitjà d’ensenyaments musicals, reconeixent d’aquesta manera la tasca desenvolupada en la formació d’alumnes, ja que només cinc centres de la demarcació de Tarragona estan autoritzats per realitzar aquestes proves.

Donar una formació musical de qualitat

L’antic edifici del Pòsit i l’antiga escola Joan Ardèvol han estat testimoni del pas de diferents generacions d’estudiants, alguns dels quals són avui professionals de la música. Durant tots aquests anys, l'objectiu de l'Escola Municipal de Música és donar una formació musical de qualitat, tant individual com en conjunt. Les agrupacions corals, els grups instrumentals de corda i vent i els diferents instruments solistes són la seva marca d’identitat.

Aspecte del parc del Pinaret el passat divendres a la tarda

 

Comenta aquest article