Informació general

Transport

La Generalitat licitarà tres projectes per desenvolupar el tren tramvia entre Cambrils i Salou

Concretament, es licitarà un Pla Especial d’Urbanització i Ordenació, un projecte d’infraestructura ferroviària i un altre d’operadora. La Generalitat demanarà la col·laboració de l’Estat per a la transferència de competències

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'actual estació de trens de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'actual estació de trens de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys
La Generalitat ha comunicat que, properament, licitarà tres projectes per desenvolupar el tren tramvia entre Cambrils i Salou. Representants de les dues administracions –Generalitat i Ajuntament de Salou– es van reunir, la setmana passada, per tractar l’evolució dels treballs tècnics per a la implantació de la nova xarxa viària a Salou i Cambrils, un cop es desmantelli l’actual per la posada en marxa de la variant del corredor mediterrani. Així doncs, la conselleria de Territori de la Generalitat ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que redacti els projectes necessaris per tirar endavant l’obra. En concret, properament es licitarà un Pla Especial d’Urbanització i Ordenació, un projecte d’infraestructura ferroviària i un altre d’operadora. La Generalitat també incidirà en demanar la col·laboració de l’Estat per a la transferència de les corresponents competències en el traçat que han de facilitar la construcció del tren tramvia.
 
A la trobada, que va tenir lloc el passat 13 de juny, hi van participar el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font; el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores; el director de la Xarxa Ferroviària i Projectes, Pere Mateu; l’alcalde de Salou –aleshores en funcions– Pere Granados; el regidor de Gestió del Territori –aleshores en funcions–, Marc Montagut, i l’arquitecte municipal. Segons va manifestar l'alcalde de Salou –Pere Granados–: "ha estat una reunió altament positiva i aclaridora".
 
Imatge de la reunió entre representants de la Generalitat i de l'Ajuntament de Salou, el passat 13 de juny

 

Comenta aquest article