Cultura

Formació

Els alumnes del Servei Local de Català tanquen el curs amb una festa de cloenda

Per Berta Ruiz

La festa de cloenda va començar amb uns parlaments a càrrec de la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Anna Saperas; el regidor Lluís Abella i la responsable de del SLC de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela
La festa de cloenda va començar amb uns parlaments a càrrec de la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Anna Saperas; el regidor Lluís Abella i la responsable de del SLC de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela | Berta Ruiz

El passat dijous al vespre, al Centre Cultural, va tenir lloc la festa de cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua. La presentació de l'acte va anar a càrrec de la responsable del SLC de Cambrils –Helena Martínez-Ferreruela–, així com el regidor de l'Ajuntament –Lluís Abella– i la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Anna Saperas. Després, la festa va seguir amb poesia, teatre i música per part dels alumnes. També hi va haver música, pintura, poesia, ball i teatre a càrrec de l'alumnat dels cursos, així com un aperitiu per acabar la trobada i el curs d'activitats.

Un 28% més d'inscripcions

De setembre a juny el SLC de Cambrils ha organitzat 22 cursos de català de 45 hores, dos més que en el mateix període de l’any acadèmic anterior, i ha tingut un total de 432 inscripcions, un 28% més que l’any passat. El principal creixement s’ha produït en els cursos de nivell Bàsic, que han passat de 130 a 190 inscrits i que van adreçats a persones que no saben parlar català. La novetat en matèria de cursos ha estat que s’ha passat dels quadrimestrals que es feien fins ara als trimestrals, que s’han generalitzat a tot el Consorci per a la Normalització Lingüística i que permeten poder començar a estudiar català en quatre moments a l’any.

48 parelles lingüístiques al programa Voluntariat per la llengua

Pel que fa al programa Voluntariat per la llengua, que enguany ha constituït 48 parelles lingüístiques, també hi ha hagut canvis: d’una banda s’ha posat en marxa l’activitat Fem un beure? a El Tamboret, on setmanalment s’han anat trobant un grup de persones, sense inscripció prèvia, per conversar en català mentre prenien un cafè o un refresc. D’altra banda, l’alumnat dels cursos Bàsic 3 ha pogut fer pràctiques lingüístiques als comerços col·laboradors del Voluntariat per la llengua. En total han estat 34 pràctiques que s’han fet en 19 botigues o establiments diferents, i els estudiants les han valorat molt positivament: estan satisfets amb l'experiència, els ha agradat molt la pràctica i han dit que els ha estat molt útil i que, en general, s’han sentit molt còmodes perquè s’han trobat amb uns comerciants molt oberts a la pràctica i que els han ajudat molt. Afirmen que, ara que han perdut la vergonya que tenien per parlar en català, ho aniran fent de tant en tant en altres comerços de la xarxa d'establiments col·laboradors.

Públic assistent a la festa de final de curs dels cursos de català

 

Comenta aquest article