Societat

Hostaleria

Sergio Gatell González de l'EHiT rep el tercer premi de la Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria

Per Redacció

El lliurament de premis va tenir lloc, ahir, al Palau de la Generalitat
El lliurament de premis va tenir lloc, ahir, al Palau de la Generalitat | Cedida

Ahir, al Palau de la Generalitat de Catalunya, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis de la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria. L’esdeveniment va ser presidit pel conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, acompanyat del president de la Fundació ICG, Antoni Siurana, el president del Grup ICG, Andreu Pi, la coordinadora d’hostaleria del Basque Culinary Center, Irene Cañadas, i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós. L’apadrinament dels premis va anar a càrrec del xef de referència Vicent Guimerà, del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, i reconegut com el millor cuiner de l’any pel Fòrum Gastronòmic.

Els premis reconeixen la idea de negoci, el coneixement TIC i la viabilitat de projectes empresarials dels estudiants que han finalitzat enguany els CFGS de Formació Professional de Direcció de Serveis de Restauració i Direcció de Cuina, dels diferents instituts-escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya. En aquesta tercera edició de la Beca s'hi van inscriure un total de 47 alumnes, fet que consolida la Beca ICG com un dels principals premis de Formació Professional de Catalunya, en el sector de l’educació.

El jurat,format per 10 membres representants de la comunitat educativa, va seleccionar 10 finalistes, i va atorgar el primer premi a Eduard Tuneu Isern, alumne de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, com el millor dels treballs presentats per la seva innovadora proposta de negoci i la seva viabilitat, i pel domini demostrat en l’ús i aplicació de les solucions tecnològiques pel control exhaustiu i la gestió, augmentant l’eficiència i la productivitat del mateix. El treball guanyador de la quarta edició de la Beca ICG és un projecte empresarial que es desenvolupa en un espai gastronòmic a l’estil Brewpub, on el producte estrella és la cervesa elaborada artesanalment combinada amb diferents plats autòctons de la comarca d’Osona, i d’elaboració pròpia. El projecte es desenvolupa en una masia pairal al municipi de Gurb, i es planteja com un nou element en l'impuls de l'economia i el turisme tant del municipi com de la comarca.

El premi que s’atorga a l’alumne guanyador és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center de Sant Sebastià, valorada en més de 10.000€.

El segon premi va ser atorgat a Sandra Carrasco Cano, alumna de l’Escola Joviat de Manresa, amb una dotació econòmica de 500€, i el tercer premi va ser per a Sergio Gatell González, alumne de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb una dotació econòmica de 200€. També es van lliurar guardons als set finalistes per la seva qualitat dels treballs presentats, i als centres formatius pel seu compromís i qualitat formativa. 

Llistat de guardonats i centres

    Alumnes premiats i finalistes:

    Primer premi – Eduard Tuneu Isern, de l’INS Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

    • Segon Premi – Sandra carrasco Cano, de l'Escola Joviat, de Manresa

    • Tercer Premi – Sergio Gatell González, de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

    • Primera Finalista – Irene Molero Vicens, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona

    • Segona finalista - Paula Fransoy Sanz, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona

    • Tercer finalista - Josep M. Díaz Bohiga, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona

    • Quart finalista -  Jordi Vilarrasa Bevià, de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona

    • Cinquena finalista - Núria Montanyà Tanyà, de l'Escola Joviat, de Manresa

    • Sisè Finalista - Daniel Martínez Peris, de l'INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

    • Setè Finalista – Gerard Rovira Bagaria, de l'Escola Joviat, de Manresa

 Centres reconeguts per la implicació i qualitat educativa:

    • INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona.

    • INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

    • INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Girona.

    • INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

    • Escola Joviat, de Manresa.

    • INS Cavall Bernat, de Terrassa.

Creació d'un nou centre d'innovació i tecnificació d'hostaleria de Catalunya

En el decurs de l’acte, presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, també es va presentar la creació d’un nou centre d’innovació i tecnificació d'hostaleria de Catalunya. Un projecte únic i pioner a Catalunya per formar amb la tecnologia més avançada als professionals de la formació. Un nou espai per impulsar i desenvolupar una formació professional tecnificada, referent i de qualitat.

Aquest serà un espai formatiu amb el segell d'Innovació Educativa, amb l'objetiu d'impulsar una Formació Professional a l'avantguarda tecnològica, on s'utilitzarà tecnologia d'última generació allotjada al núvol, de fàcil ús, instal·lació i posada en marxa per donar resposta a les necessitats de les noves modalitats i formes de treballar de negocis i empreses d'hostaleria, tant des dels restaurants tradicions de taules, la restauració de cuina d'ensamblatge, establiments de menjar ràpid o menjar per emportar, tenint en compte el canvi actual de model i de perfil del client i la seva experiència de compra.

El nou espai es desenvoluparà a Lleida

El nou espai es desenvoluparà a Lleida, amb la col·laboració de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida, amb una aula de 100 m2, amb diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge, i la creació d'un campus d'Estiu per a la formació del professorat de tot Catalunya.  El nou espai entrarà en funcionament la primavera-estiu de 2020.

Així mateix, durant l’acte s’ha signat un conveni amb el qual es reedita la col·laboració entre el Grup tecnològic ICG, la Fundació ICG i el Departament d'Educació, en temes d'innovació i tecnologia,  a través del programa ICGUniversity, on s'hi contempla la cessió de tecnologia de forma gratuïta als centres formatius, l'elaboració i cessió de material docent complint amb els continguts curriculars establert per l'Administració, un pla de formació permanent pel professorat i l'organització de Beques com la d'avui en col·laboració amb Universitats i escoles superiors.

L’Apunt

Què és ICG University?

Ésun programa de formació, impulsat actualment per la Fundació ICG, amb la finalitat de formar en les TIC els alumnes de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya, i proporcionar-los eines que els facin més competitius per accedir al mercat laboral. El programa compta amb una inversió social que arriba als 4,5 M€. Actualment, més de 25 centres de formació i més de 6.000 alumnes de la família d'FP d'Hoteleria i Turisme ja es formen amb les solucions tecnològiques d'última generació que desenvolupa el Grup tecnològic ICG.

Les claus del programa:

·       El programa contempla la cessió gratuïta de les aplicacions informàtiques ICG als centres per a la formació de l’alumnat.

·       La creació i cessió de material docent estandarditzat amb els continguts curriculars establerts per l’Administració. 

·       L'aplicació d'un programa permanent de formació contínua pel professorat.

·       La col·laboració amb Universitats per posar en marxa Postgraus, Màster i Beques que complementin la formació dels alumnes.

Comenta aquest article