Informació general

Concentració

Avis i Àvies, la reivindicació per la llibertat dels presos polítics i exiliats no s'atura

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies en un tram del recorregut habitual pel costat del mercadet ambulant
Els Avis i Àvies en un tram del recorregut habitual pel costat del mercadet ambulant | Lluís Rovira i Barenys

Forta calor, ahir, a l'hora de la concentració setmanal dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila. Abans de començar els cants i el recorregut pel costat del mercadet ambulant, es va fer una crida a tots els presents a participar en l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó a Cambrils, aquest proper diumenge al vespre. La concentració de les entitats participants a l'acompanyament de la Flama del Canigó es farà al costat de les escales reials del Port i un cop arribi la Flama, que s'haurà recollit a Reus, es durà fins el pàrquing de l'Ateneu Juvenil i servirà per encendre la foguerada.

Després d'aquesta indicació, els Avis i Àvies van cantar l'Estaca i, tot seguit, es van posar a iniciar el recorregut habitual pel costat del mercadet ambulant, i ho van fer acompanyats dels crits i càntics habituals. Els crits de "Justícia espanyola, és una farsa" acompanyants del càntic "Li diuen democràcia i no ho és", van ressonar, una setmana més, amb molta contundència davant la mirada atenta de molts visitants del mercadet. Tampoc hi van faltar crits com els de "Marchena i Llarena, feu molta pena". Un cop arribats de nou a la plaça de la Vila, la concentració es va tancar amb el cant dels Segadors.

Arribada dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila després del recorregut pel voltant del mercadet ambulant / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article