Informació general

El PDeCAT anuncia que Joan M. Artigau «no formarà part del grup municipal de Junts per Cambrils»

La crisi a Junts per Cambrils arriba tot just quatre dies després d'encetar-se el mandat i ve motivada "arran del desacord que Artigau té amb els altres membres del grup municipal i amb l'executiva del PDeCAT al no poder mantenir la regidoria d'Urbanisme"

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan M. Artigau, aquest passat dissabte en el ple de constitució del nou ajuntament, en el moment de votar l'elecció de l'alcaldessa
Joan M. Artigau, aquest passat dissabte en el ple de constitució del nou ajuntament, en el moment de votar l'elecció de l'alcaldessa | Lluís Rovira i Barenys

Crisi a Junts per Cambrils quatre dies després d'iniciar-se el mandat. En un comunicat fet públic ahir a la tarda, el grup municipal de Junts per Cambrils ha anunciat que el regidor Joan M. Artigau deixava de formar part del grup municipal de Junts per Cambrils "arran del desacord que ell té amb els altres membres del grup municipal i amb l'executiva del PDeCAT al no poder mantenir la regidoria d'Urbanisme". Artigau ha estat el regidor d'Urbanisme en el darrer mandat 2015-2019 i en aquests darrers comicis ocupava el lloc número tres de la candidatura de Junts per Cambrils.

El pacte de govern entre ERC, Junts per Cambrils i l'NMC es va gestar de manera ràpida i dos dies després de les eleccions municipals ja es feia públic. Ara bé, el repartiment de les àrees de govern entre els diferents grups municipals ha costat més del que es preveia i cal dir que a hores d'ara s'han determinat les àrees de govern però no s'han assignat els regidors a cadascuna d'elles, en part per la dificultat d'arribar a l'acord per aconseguir l'àrea d'Urbanisme, que en aquest darrer mandat estava al grup del PDeCAT i que en aquest proper mandat tot apunta que estarà en mans de l'NMC. El mateix regidor Joan M. Artigau ja havia explicat, aquestes darreres setmanes que aspirava a continuar com a regidor de l'àrea d'Urbanisme i, finalment, fruit de les negociacions, no ha estat així. En el comunicat del PDeCAT es diu que Junts per Cambrils, des del principi d'aquestes negociacions, "va prioritzar tenir la primera tinença d'alcaldia i les regidories de Turisme, Serveis Generals i Medi Ambient i Protecció Ciutadana, perquè es creu que són de les regidories més importants pel municipi. Aquestes tres regidories són molt potents i de gestió complexa, però que des del grup municipal de Junts per Cambrils es vol entomar pel repte que comporta i per la bona feina que es pot fer en benefici de la gent de Cambrils".

El PDeCAT li reclama l'acta de regidor

El comunicat continua dient que "el regidor sr. Artigau sempre va mostrar-se contrari a l'acord si ell no podia seguir ostentant la regidoria d'Urbanisme. No obstant això, durant el període de negociacions, tant des dels altres membres de la llista de Junts per Cambrils com diferents membres de l'executiva local del PDeCAT, van intentar fer reflexionar al sr.Artigau perquè acceptés l'acord al qual s'havia arribat". Més endavant el comunicat diu que Artigau "es va tancar en banda i a finals de la setmana passada va comunicar al portaveu de Junts per Cambrils, Lluís Abella; a la presidenta local del PDeCAT, Lluïsa Gené; al representant de l'executiva comarcal i a altres membres del partit a Cambrils que marxaria del grup si ell no podia obtenir la regidoria d'Urbanisme. Ahir l'assemblea del PDeCAT va acordar que es respectava la seva decisió d'abandonar el grup municipal però al mateix temps se li demanava que retornés l'acte de regidor, sabent que l'acta és unipersonal i que ell va acceptar i signar que formava part d'una candidatura que estava sotmesa al règim intern del PDeCAT".

Per la seva part, Joan M. Artigau no s'ha volgut pronunciar i ha assegurat que molt aviat, probablement demà divendres mateix, té la intenció de convocar la premsa per tal de donar la seva versió dels fets.

Comenta aquest article