Informació general

Medi ambient

L'Associació d’Advocats en Defensa Animal i la Policia Local organitzen una jornada formativa sobre la protecció dels animals

Per Redacció

Imatge de la jornada formativa que es va organitzar el passat divendres al Centre Cultural
Imatge de la jornada formativa que es va organitzar el passat divendres al Centre Cultural | Cedida

L’Associació d’Advocats en Defensa Animal i la Policia Local de Cambrils van organitzar, el passat divendres 14 de juny a la tarda, una jornada formativa gratuïta sobre dret dels animals als àmbits administratiu i penal, amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils. La sessió de 4 hores i mitja de durada es va portar a terme a la sala d’actes del Centre Cultural i va comptar amb l’assistència d’uns 25 policies de diversos municipis. La jornada també estava oberta treballadors de les diferents administracions públiques que presten serveis relacionats en l’àmbit de la protecció animal.

La formació es va dividir entre una part penal i una part administrativa. Les advocades van analitzar diversos articles del codi penal i van repassar la normativa estatal, autonòmica i les ordenances locals. Tant en una part com en l’altra, van comentar casos pràctics, van orientar a les persones assistents sobre la identificació de possibles supòsits, van donar assessorament sobre la creació de possibles protocols d’actuació i possibles mesures cautelars i/o complementàries i van facilitar indicacions sobre el contingut necessari en un atestat i diligències a realitzar perquè prosperi a la via judicial o administrativa. Finalment, van resoldre els dubtes de les persones participants.

Comenta aquest article