Esports

Atletisme

Nuria Caballero, medalla d'or en salt d'alçada i salt de llargada al campionat de Catalunya s-20

Per Pere Ferrando

Imatge de Nuria Caballero en una prova de salt de llargada
Imatge de Nuria Caballero en una prova de salt de llargada | Cedida

El passat diumenge 9 de juny es va disputar el Campionat de Catalunya S-20 a l'Estadi d'atletisme de Camp Clar de Tarragona. En una actuació excel·lent, l'atleta local Nuria Caballero va assolir dues medalles d'or: una al salt de llargada i una altra al salt d'alçada. Era la primera vegada a la història del club que un atleta de la categoria S-20, tant masculí com femení, assolia dues medalles d'or en un Campionat de Catalunya.

A la prova de salt de llargada, un primer salt de 5.66 m. va ser el definitiu per assolir la medalla d'or. Aquest registre suposava ser marca de la temporada i mínima per a participar al Campionat d'Espanya de la categoria. Una hora més tard participava al salt d'alçada. Salt a salt anava superant les diferents alçades del llistó. Amb el 1.64 m. millorava la seva marca personal i saltant el 1.66m. a la primera temptativa assolia la medalla d'or amb una nova mínima per a participar al Campionat d'Espanya de la categoria.

Per la tarda, Jennifer Molano prenia part a la prova de llançament de pes, assolint la 10a. posició amb un millor intent de 7.33 m.

Set atletes classificades per a la fase final del campionat de Catalunya d'iniciació

Per altra banda, el dissabte 8 de juny, es va disputar la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya de les categories S-10, S-12 i S-14 a l'estadi d'atletisme de Castellar del Vallès. Es tracta d’una competició on l’objectiu principal és quedar classificat entre els 12 primers, fet que dóna accés a participar a la Fase Final on es decideixen els medallistes del Campionats.Per part del Club Atletisme Cambrils 8 van ser els atletes que van participar en aquesta jornada prèvia, dos de la categoria S-10, dos S-12 i 4 S-14. El seu rendiment va ser excel·lent, donat que set d'ells van accedir a la Fase Final. A més, ho van fer amb un gran rendiment atlètic. Van assolir 1 Rècords de Cambrils i 4 millores de marca personal. L'actuació més destacada va anar a càrrec de la Diana Ladrón, que va quedar 2a al llançament de pes i la Noa Antón, 2a als 60 m.ll.

S-14:

  • DIANA LADRÓN (pes): 11.89 m. - RC 2a Q

  • SOFIA RUBIO (alçada): 1.34 m. - 4a Q

                      (triple salt): 9.29 m. - 17a

  • CLÀUDIA NOLLA (80 m.tanques): 16"03 MMP - 12a Q

  • EMMA TAGGI (3.000 m.ll.): 11'45"48 MMP - 12a Q

S-12:

  • ANDREU BLASCO (disc): 16.69 m. MMP - 11è Q

  • POL SÁNCHEZ (llargada): 3.79 m. - 17è

S-10:

  • NOA ANTÓN (60 m.ll.): 9"60 - 2a Q

                     (llargada): 3.24 m. MMP - 5a Q

  • ALBA GUIJARRO (alçada): 1.04 m. - 9a Q

                            (llargada): 3.10 m. - 11a Q

RC : Rècord de Cambrils

MMP : Millor Marca Personal

Q : Qualificat per a participar a la Fase Final

La Fase Final es disputarà el dissabte 22 de juny a Lleida..

Comenta aquest article