Societat

Festes

Tret de sortida a les festes del barri de l'Eixample amb el pregó i l'elecció de pubilles i hereu

Per Berta Ruiz

Foto de grup de les pubilles i hereu del barri escollits ahir a la tarda
Foto de grup de les pubilles i hereu del barri escollits ahir a la tarda | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, al passeig de Josep Vidal i Barraquer, es va donar el tret de sortida a les festes del barri de l'Eixample amb el pregó a càrrec de Tomàs García i l'elecció de pubilles i hereu. El pregoner d'enguany va encetar el seu parlament donant les gràcies a totes les persones que fan possible l'organització de les festes, des de l'Ajuntament de Cambrils, comerciants i veïns fins "a les persones que ja no estan entre nosaltres i que són el nostre motor emocional per seguir fent-les amb la mateixa força i coratge que ho van fer ells". Va voler agrair a la presidenta de l'Associació de Veïns del barri de l'Estació –M. Rosa Colom– i la seva junta, així com a les persones que formen part del comitè de festes: M. Rosa Muntané, Pep Gibert, Marc Gibert, Yolanda Sanchis, Mònica Capella, Isabel Gené i Lluïsa Martínez.

Tomàs García: "Que no es perdi la llum que fa més de 40 anys uns veïns valents van decidir encendre"

García va afirmar que "és un gran honor per a mi donar el pregó de les festes del meu barri i vull fer-vos veure que vosaltres –els veïns– sou la part més important d'aquestes festes. Les nostres festes són més que música i coets". A continuació va llegir diferents fragments de les salutacions que han fet d'altres veïns al llibret de la programació de les festes. En primer lloc va llegir l'escrit de Joan Recasens Garriga escrit ara fa 11 anys en el que deia: "perquè el barri som nosaltres, aquesta festa és la nostra festa: els nostres balls, els nostres tortells, la nostra bicicletada". També va llegir el de Pere Navarro de 1992 en què feia referència als orígens del barri i com "anys més tard, aquell barri es convertiria en el melic de Cambrils per uns quants dies"; el de Jordi Cassadó Garriga l'any 2004, en el què parlava de la xocolatada, les sardines, la gent menjant al carrer o les banderetes penjades... o el de Jaume Sedó Ortoneda, l'any 2009, en el què explicava records de les festes. Segons va dir García, "una gran quantitat de sentiments, sensacions i alegries; em sento molt orgullós de formar part d'aquest barri i espero que lluitem perquè les festes no desapareguin i segueixen brillant amb llum pròpia; que no es perdi la llum que fa més de 40 anys uns veïns valents van decidir encendre per unir al nostre barri en unes festes que es convertirien en emblemàtiques". 

Elecció de pubilles i hereu i havaneres

Tot seguit es va fer l'elecció de les pubilles i hereu del barri. En l'apartat de les xiquetes més petites, la pubilla és Martina Generelli; la primera damisel·la és Marina Azagra Vidal i la segona damisel·la Àneu Garrido Vidal. L'hereu del barri 2019 és Arnau Higueras Piñol, mentre que de les xiquetes més grans, la pubilla és Jana Martí Hernández, la primera damisel·la és Paula Masip Güell i la segona damisel·la és Laia De la Torre Muntané.

La tarda festiva va seguir amb les havaneres a càrrec del grup Balandra i la degustació del típic rom cremat i avellanes. El dia anterior, dissabte a la nit, també es va fer cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula "Campeones".

Comenta aquest article

Galeries relacionades