Esports

Triatló

Tot a punt per la disputa del setè Triatló de Cambrils, aquest proper diumenge

Per Berta Ruiz

Presentació del Triatló de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès
Presentació del Triatló de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès | Berta Ruiz

Aquest proper diumenge 9 de juny tindrà lloc el setè Triatló de Cambrils. Una prova ja consolidada al calendari esportiu cambrilenc i que, enguany, preveu comptar amb la participació de prop de 800 triatletes. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de la prova a càrrec de l'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza–, el regidor d'Esports en funcions –Josep M. Vallès– i el responsable de l'empresa organitzadora Running Solutions, Juanan Fernández.

Com cada any, l'epicentre de l'activitat esportiva se situarà al passeig de les Palmeres, a l'aparcament del parc del Pescador i a la platja de la Riera d'Alforja des d'on tindran lloc les sortides de natació. La competició tindrà tres distàncies diferents: l'olímpica (1500m natació – 40km ciclisme – 10km cursa a peu), sprint (750m natació – 21,5km ciclisme – 5km cursa a peu) i super sprint (350m natació – 7,5km ciclisme – 2.5km cursa a peu). Totes les modalitats són individuals excepte l’olímpica i l’sprint, que també es poden disputar per relleus. Els més matiners seran els triatletes de la modalitat olímpica que iniciaran la prova de natació a les 8 hores del matí. Posteriorment, a les 10.30 hores serà el torn dels participants a l'spint i, finalment, a les 11 hores, ho faran els triatletes de super sprint. Després del tram de natació, els atletes hauran de recórrer el tram de bicicleta que discorrerà pel Vial del Cavet, mentre que el darrer tram de cursa a peu es farà al llarg del passeig de Ponent.

Segona prova del circuit Just Tri

El Triatló de Cambrils és la segona prova del circuit Just Tri by freshwave®, iniciat a Tarragona el passat 25 de maig i que properament tindrà la seva tercera i darrera cita a l’Hospitalet de l’Infant. Les inscripcions seguiran obertes al web www.justri.es fins avui dijous 6 de juny a les 12 hores. La recollida dels dorsals es durà a terme al passeig de les Palmeres, el dissabte 8 de juny de 17 a 20 hores, o el mateix diumenge de 6:15 a 07:30 hores. En aquesta mateixa zona, hi haurà els expositors de les diferents marques del sector, els boxs de transició i la meta de la triatló.

L'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza– va destacar la consolidació d'aquesta prova i el posicionament de Cambrils com a destinació de turisme esportiu. Per la seva part, el regidor d'Esports en funcions –Josep M. Vallès– va dir que "Cambrils segueix apostant per l'esport, el turisme i la vida sana". Finalment, el responsable de Running Solutions –Juanan Fernández– va agrair la bona sinergia amb l'Ajuntament de Cambrils i va explicar que, enguany, es manté la xifra de participació malgrat que el calendari d'aquest tipus de proves a nivell català cada vegada és més atapeït. Va destacar que el 43% és de la província de Tarragona, mentre que el 57% restant és de fora de la demarcació tarragonina, tant de Catalunya com de la resta de l'Estat. Fernández va voler agrair la col·laboració del Club Nàutic Cambrils que ofereix el seu suport per a la disputa del tram de natació, així com de la Policia Local que s'encarrega de la seguretat de la prova.

L’Apunt

Punts al circuit Just Tri by freshwave®

El circuit Just Tri by freshwave® ofereix als triatletes participants la possibilitat d’acumular punts a les tres cites del circuit. Aquells inscrits que competeixin en categoria olímpica individual a les proves de Tarragona (25 de maig), Cambrils (9 de juny) i l’Hospitalet de l’Infant (1 de setembre) sumaran punts a la classificació general del circuit Just Tri.

A finals de 2019 se celebrarà una cerimònia d’entrega de premis a l’hotel SB Ciutat de Tarragona. Els trofeus premiaran els 10 millors triatletes en categoria masculina i femenina, així com el club amb una major participació al circuit.

Cal recordar que el circuit Just Tri by freshwave® compta amb preus especials per a clubs amb més de 10 persones inscrites. Per gaudir de la promoció cal enviar un correu a: info@justri.es

Comenta aquest article