Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Exposició

Inauguració d'una exposició sobre les dones refugiades de Palestina, aquest dimecres a l'Hospitalet de l'Infant

Es farà una visita guiada a aquesta mostra fotogràfica, a càrrec de UNRWA Catalunya, a les 19 hores, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou

Per Redacció

Cartell de l'exposició que s'inaugurarà a l'Hospitalet de l'Infant
Cartell de l'exposició que s'inaugurarà a l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Demà dimecres 5 de juny, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà l’exposició “Dones refugiades de Palestina: 7 dècades de resiliència i dignitat” a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta mostra fotogràfica, promoguda per UNRWA Catalunya, es podrà veure fins al dimecres 12 de juny a la Sala Ferrer Malet d’aquest equipament cultural, de 16 a 20 h. Les persones que la visitin podran fer un recorregut pels 70 anys de refugi de la població refugiada de Palestina al territori Palestí ocupat (Cisjordània i la Franja de Gaza), Síria, el Líban i Jordània; i obtenir, a través de cada imatge, un testimoni de dignitat i resiliència d’aquesta població, especialment de les dones palestines.

A través d’una selecció de fotografies de l’arxiu de UNRWA (l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina en el Pròxim Orient), UNRWA Catalunya ha elaborat aquesta exposició, per acostar a la societat catalana una sèrie d’imatges que documenten el llarg viatge de la població refugiada de Palestina des de l’inici de la Nakba (guerra araboisraeliana de 1948) fins a dia d’avui.

Visita guiada in situ

De manera complementària a l’exposició fotogràfica, i amb l’objectiu que les persones visitants disposin d’informació i de dades detallades sobre el contingut de la mostra, s’ha organitzat una visita guiada in situ, a càrrec d’UNRWA Catalunya, per al dimecres 5 de juny, a les 19 h. Al llarg de la visita, es fomentarà la reflexió i el diàleg entre les persones assistents a través de preguntes i continguts motivadors que denuncien la situació humanitària en què es troba la població refugiada de Palestina i visibilitzen les vulneracions de drets humans i les desigualtats de gènere, així com els processos de resiliència i empoderament de la població palestina en general i de les dones palestines en particular.

Comenta aquest article