Societat

Gossos

L'equilibri entre la convivència i el civisme a l'espai públic

En els últims 10 anys, Cambrils ha incrementat el cens de gossos en un 75% i, cal conscienciar sobre la importància de les actituds cíviques. El passat diumenge s'organitzava el primer passeig popular de gossos

Per Berta Ruiz

Imatge de l'àrea per a gossos, el passat diumenge al matí
Imatge de l'àrea per a gossos, el passat diumenge al matí | Berta Ruiz

En els últims 10 anys, Cambrils ha incrementat el cens de gossos en un 75% passant dels gairebé 1.700 gossos als prop de 3.000 gossos censats aproximadament. Els gossos formen part de la vida de molta gent, així com de l'espai públic que es comparteix amb la resta de conciutadans. Entre uns i altres cal buscar l'equilibri entre convivència i civisme. En els últims anys, l'administració local treballa per donar sortida a les necessitats dels propietaris i dels seus gossos. Accions com l'obertura de la primera àrea d'esbarjo –l'octubre de 2018–, l'adequació d'una platja per a gossos –malgrat les crítiques que rep cada estiu per poca accessibilitat– o l'impuls d'una ordenança per a crear un cens genètic de mascotes basat en l'ADN són algunes de les iniciatives que s'han dut a terme en aquest àmbit.

Primer passeig popular de gossos

Seguint aquesta línia, el passat diumenge 2 de juny al matí es va organitzar el primer passeig popular de gossos a Cambrils per conscienciar sobre la importància de les actituds cíviques, tant per als propietaris dels animals com per als ciutadans amb qui es comparteix la via pública. La iniciativa va ser organitzada per l’empresa pública comarcal Secomsa i l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de diverses entitats com el Col·legi de Veterinaris de Tarragona i les empreses Arion i l’Última Llar. La passejada es va iniciar a la platja de gossos –a la desembocadura de la riera d'Alforja– i va recórrer tota la riera fins arribar a l'àrea d'esbarjo per a gossos, ubicada més amunt de la nova estació de tren entre el Camí de Mont-roig i la riera d'Alforja. Van ser un total de 2,5 quilòmetres de recorregut en el què hi van prendre part una seixantena de gossos i un centenar de persones.

L'activitat va comptar amb la participació de l'ensinistradora professional –Patrícia Gonçalves– qui va donar pautes als propietaris dels gossos sobre com educar-los correctament, com motivar-los i com cuidar-los en bones condicions higièniques i saludables. També es va oferir una petita xerrada sobre l'Ordenança municipal de civisme i les normes que cal complir per garantir una bona convivència. En arribar al parc d'esbarjo per a gossos es van succeir diferents activitats d'agilitat i d'exercici per als animals als jocs que hi ha instal·lats en aquest espai. Per acabar la matinal es van sortejar 20 sacs de pinso de 3 kg.

Comenta aquest article

Galeries relacionades