Societat

Fira Multisectorial

Intens cap de setmana de Fira

Ahir diumenge a la nit es tancava la 62a edició després de tres dies d'activitats i milers de persones passant pel recinte firal. A més, aquest any, el bon temps es va aliar amb la Fira

Per Berta Ruiz

Ambient al carrer de les Creus
Ambient al carrer de les Creus | Lluís Rovira i Barenys

Intens cap de setmana de la Fira de Cambrils. Ahir diumenge a la nit es tancava la 62a edició després de tres dies d'activitats i milers de persones passant pel recinte firal que, enguany, comptava amb uns 36.000 metres quadrats. A més, aquest any, el bon temps també es va aliar amb la Fira i durant tot el cap de setmana va fer un sol esplèndid i unes temperatures plenament estiuenques. Com cada any, al tram inicial del passeig d'Albert es van instal·lar els expositors d'automoció i vehicles de diferents marques i va seguir fins a la Font del Centenari i l'avinguda del Mil·lenari amb estands de tota mena –maquinària, jardinera, serveis, electrònica, noves tecnologies, salut, oci, lleure o gastronomia–. Un total de 194 expositors de tots els sectors i per a tots els gustos. El pavelló cobert també va acollir una àmplia varietat de propostes, així com l'espai Niu Project que va mostrar una dotzena d'estands de joves emprenedors amb propostes de fotografia, la il·lustració, els tatuatges, la màgia, la dansa, el tast de vins i aromes, l’estilisme o el disseny floral.

Mercat Medieval, gran reclam de la Fira

Com sempre, el Mercat Medieval ubicat a la plaça de la Vila –i carrers adjacents– va ser un dels grans reclams de la Fira, enguany amb major decoració per tots els carrers. Parades d'artesania, demostracions d'oficis tradicionals i, com a novetat, una mostra d'objectes antics de tortura que es va instal·lar al llarg del carrer de les Creus. Per a la canalla, també es va muntar un campament medieval de jocs i manualitats a la plaça del Setge. Durant tot el cap de setmana, diferents cercaviles van recórrer els carrers del Barri Antic. A la Torre del Llimó es va poder visitar una mostra retrospectiva de Citröen amb motiu del centenari del llançament al mercat del seu primer model, així com una mostra de motocicletes antics. També es va poder participar en una festa fotogràfica plena de petons amb Enric Lucena i el seu equip.

Fira de Firetes i 2a edició de la Fira de la Cervesa

Per altra banda, la fira d'atraccions i Firetes situada a tocar de la riera d'Alforja i fins als camps municipals de futbol va ser, com cada any, un formigueig de persones durant tot el cap de setmana. Enguany cal destacar l'estrena de l'avinguda de Charles Darwin que va donar una major amplitud i comoditat a l'esdeveniment. Com l'any passat, la Fira va comptar amb una zona gastronòmica situada al Parc del Pinaret amb la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana, Food Trucks, pícnic i tastets. En aquesta zona també es va muntar un espai de circ per als més petits.

Concert de la Fira amb la cantant Suu

L'espai Àgora del parc de Pinaret també va acollir, divendres al vespre, el concert de la Fira amb la jove cantant Suu. A destacar que aquesta jove intèrpret s’ha fet popular penjant les seves cançons a Youtube i Instagram, on ja acumula més de 53.000 seguidors. La seva cançó “13 dies més” ha posat música a la campanya de promoció de la fira. Per altra banda, tant dissabte com diumenge, hi va haver música en aquesta zona per donar un major ambient a la Fira de la Cervesa.

Inauguració de la Fira

Divendres al migdia s'inaugurava la 62a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils. El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va ser l’encarregat d’inaugurar oficialment la fira amb el protocol·lari tall de la cinta a l'inici del passeig d'Albert. L'acompanyaven l'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica en funcions –Ana López–, així com una comitiva d'autoritats locals i les pubilles i hereus de Cambrils. Van fer un ampli recorregut per tot el recinte final per acabar a l'Espai Àgora del parc del Pinaret on van tenir lloc els parlaments.

Per començar, la regidora de Promoció Econòmica en funcions –Ana López– va manifestar "estic molt satisfeta de la fira que presentem avui, una de les millors fires que hi ha a la nostra àrea d'influència. És un orgull estar en aquest espai perquè reflexa la feina que venim fent durant aquests quatre anys. Vam fer una aposta clara per renovar la imatge de la Fira i crear nous espais d'intercanvi de negocis i persones i és un fet que ho hem aconseguit. Hem explorat nous camins de promoció que garanteixin una bona inversió pels expositors i ens hem adaptat a les necessitats dels nostres visitants sense oblidar-nos dels pilars de proximitat i referència. La nostra Fira és un referent comercial i econòmic".

El regidor Josep M. Vallès dóna un ensurt al desmaiar-se durant els parlaments

Per la seva part, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va agrair a l'alcaldessa i a la regidora que l'haguessin convidat a "aquesta Fira de Salou". Un lapsus que va rebre l'escridassada del públic assistent i que ell va mirar de redreçar dient que, "era per veure si estàveu seguint les paraules, perquè a vegades durant els parlaments sembla que la gent es despista. Heu passat l'examen amb nota!". En tot cas queda un cert dubte de si realment va ser un error o una broma. Va seguir el seu discurs dient que, "jo, pel meu àmbit, normalment vaig a actes agraris, però he de felicitar al municipi perquè la Fira reflexa la potència del municipi. Els pagesos, els ramaders i els pescadors són importantíssims, des del departament pensem que són la quarta pota de l'estat del benestar: són els fabricants d'aliments. Creiem que és un àmbit que hem de recuperar i Cambrils també n'és pionera; aquí fa 7.000 anys ja hi havia pagesos i pescadors". En aquest punt va anunciar la creació del Consell Català de l’Alimentació, un nou organisme que es posarà en marxa properament. El seu discurs però, es va veure interromput per un ensurt protagonitzat pel regidor de Benestar Social en funcions –Josep M. Vallès– que va patir un desmai durant els parlaments. Vallès va ser atès immediatament per una ambulància que estava dins del recinte. Després d'uns moments d'incertesa i veient que el regidor s'estava recuperant, l'alcaldessa va decidir no exposar el seu discurs i va donar per acabat l'acte. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades