Informació general

Habitatge

L'empresa municipal Ingesòl assumirà la gestió de la futura Oficina Local d'Habitatge

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'edifici del Forn del Tallero
Aspecte de l'edifici del Forn del Tallero | Berta Ruiz

L'empresa municipal EPEL Ingesòl assumirà la gestió de la futura Oficina Local d'Habitatge que s'ubicarà al Forn del Tallero. Així s'aprovava al ple extraordinari celebrat el passat 24 de maig, amb els vots a favor de tots els grups del consistori, excepte els vots en contra del PP i de la regidora no adscrita, Inma Sierra. Segons va explicar el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès–, s'estableix un conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i Ingesòl perquè aquesta es faci càrrec de la gestió de l'Oficina Local d'Habitatge. "L'oficina del Pla d'Inclusió del departament de Benestar Social de l'Ajuntament serà la interlocutora amb l'empresa i portarà endavant tots els programes i les polítiques municipals en l'àmbit de l'habitatge. Així doncs, tindrem el marc, tindrem l'edifici i tindrem les funcions ben definides per tal de posar-nos a treballar". Recordem que, fins ara, es disposava d'una Borsa d'Habitatge que depenia del departament de Joventut, mentre que la nova Oficina Local d'Habitatge dependrà de Benestar Social. 

Vot en contra del PP

En el torn d'intervencions, el regidor del PP –David Chatelain– es va referir a que, "cal una remodelació en profunditat de les empreses municipals i, atenent a que aquest acord es pren al darrer ple del mandat i que obligarà al proper govern, pensem que no és el moment de tirar-ho endavant. També creiem que no està clara la idoneïtat del Forn de Tallero".

Cs agraeix que el servei depengui de Benestar Social en comptes de Joventut

Per part de Cs, Imanol Rico va agrair "a l'equip de govern que hagi escoltat la nostra petició de que l'Oficina Local d'Habitatge depengui de Benestar Social –és una demanda que ja vam fer al 2015– i que no fos Joventut com ha estat fins al moment. Aquest és un altre clar exemple de com han governat: a dos dies d'unes eleccions presenten una proposta per a un equipament públic que ha estat buit quatre anys. No sabem si és el millor equipament per aquest ús, però votarem favor, perquè tenir una Oficina Local d'Habitatge és millor que tenir una Borsa d'Habitatge i esperem que els projectes es duguin a terme".

Comenta aquest article