Informació general

Acolliment familiar

L'Ajuntament de Cambrils promou l'acolliment familiar

L’institut Català d’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) organitza la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya del 31 de maig al 8 de juny

Per Redacció

Cartell de la campanya de sensibilització “Entre tots, Fem Gran l’Acolliment” promoguda per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA)
Cartell de la campanya de sensibilització “Entre tots, Fem Gran l’Acolliment” promoguda per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) | Cedida

Cambrils és un dels quatre municipis de la demarcació de Tarragona implicat en la campanya de sensibilització "Entre tots, Fem Gran l’Acolliment" per aconseguir que tots els xiquets tutelats per la Generalitat trobin família acollidora. L’acord es va aprovar en la Junta de Govern Local de l’Ajuntament del passat 17 de maig.  D’aquesta manera, Cambrils es declara municipi amic de l’acolliment, se suma a la Setmana de l’Acolliment Familiar promoguda per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) de la Generalitat i es compromet a dur a terme accions per donar a conèixer i promocionar l’acollida entre els cambrilencs i cambrilenques.

La primera acció serà la instal·lació d’un estand de promoció de l’acolliment familiar a la Fira Multisectorial de Cambrils, del 31 de maig al 2 de juny, aprofitant la gran afluència de persones que visiten la mostra comercial. El programa per fomentar l’acolliment familiar a Cambrils continua el dimecres 5 de juny. De 10 a 14 hores hi haurà una parada informativa al passeig La Salle i a les 18 hores l’equip tècnic del Centre d’Acolliments Familiars Sant Josep de Tarragona oferirà una xerrada informativa sobre l’acolliment familiar al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18).  Finalment, el divendres, 7 de juny, a partir de les 17:30 hores, s’ha organitzat la pintada d’un mural i una sessió de conta-contes al Centre Alba (plaça Carles Roig, 9). A més, en aquest últim equipament s’hi col·locarà una placa de municipi amic de l’acolliment.

D’altra banda, es podrà trobar informació sobre aquesta mesura de protecció de la infància a tots els equipaments municipals i l’espot de la campanya ja s’està difonent a les xarxes socials corporatives, a la pantalla de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a l’inici de les sessions de la sala de cinema la Rambla de l’Art.

A Catalunya hi ha 700 famílies acollidores

Segons dades de l’ICAA, a Catalunya hi ha 700 famílies acollidores, amb les quals conviuen més de 900 infants. Però encara se’n necessiten moltes més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Des de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) impulsen campanyes de sensibilització de manera permanent amb l’objectiu de crear cultura de l’acolliment a Catalunya, i l’any 2016 van dissenyar un pla de promoció de l’acolliment. Aquest pla, actualment en fase d’implementació, busca la col·laboració del món local per donar a conèixer una mesura tant desconeguda per la població, com efectiva per els menors, com és l’acolliment familiar en família aliena.

En una primera fase pilot, l’any 2017, es va demanar la col·laboració de vuit municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, que van ser assenyalats com a prioritaris per un estudi realitzat per el mateix Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, creuant dades d’on estaven les famílies potencialment acollidores i els nens i nenes tutelats. Actualment, superada la fase pilot, l’objectiu és implicar a municipis de les quatre províncies catalanes i fer gran l’acolliment a tot el territori català.

Més informació: http://acolliment.gencat.cat o Fundació Casa Sant Josep.

Comenta aquest article