Informació general

Formació

Una vintena de joves finalitza el curs d'aliments ecològics i de Km0 a l'Escola d'Hoteleria

La formació, organitzada per l’Ajuntament de Cambrils, forma part del Projecte Singulars d’Ocupació Juvenil “Baix Camp. De la terra a la taula”

Per Redacció

Els alumnes han fet el curs formatiu a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria
Els alumnes han fet el curs formatiu a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria | Cedida

Una vintena de joves d’entre 16 i 30 anys han finalitzat la formació “Slow Food. Aliments ecològics i km0. Transformació de gèneres” a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’acció formativa es va iniciar el 28 de febrer i va finalitzar el passat 20 de maig, amb una durada total de 150 hores, essencialment pràctiques. El curs s’ha desenvolupat en el marc del projecte Singulars 2018 “Baix Camp. De la terra a la taula”, que porta a terme l’Ajuntament de Cambrils conjuntament amb l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA), el Consell Comarcal del Baix Camp i l’IMFE Mas Carandell (entitat coordinadora).

Els joves participants que ho desitgin podran continuar la seva formació amb el mòdul de “Comerç del producte agroalimentari ecològic” de 90 hores, que s’iniciarà properament a les instal·lacions d’IDETSA. Tanmateix, el projecte contempla l’opció d’acollir noves persones participants que vulguin fer aquesta segona formació a l’Hospitalet de l’Infant i gaudir de la resta d’actuacions que s’ofereixen des de Cambrils. A més de les accions formatives, fins a final d’any el programa “Baix Camp. De la terra a la taula” també inclou orientació laboral i formativa, visites a empreses i a esdeveniments socials rellevants, així com accions adreçades directament a la inserció dels i de les participants a les empreses del territori.

El projecte preveu inserir un mínim del 30% dels joves participants majors de 18 anys al món laboral i que els menors de 18 anys que ho desitgin es puguin incorporar a la formació reglada pertinent per a la seva qualificació. En aquests moments, part dels joves ja han fet la preinscripció en els estudis reglats en els que volen continuar la seva formació qualificadora, mentre que altres han estat contractats en empreses del sector de la restauració o estan en procés de ser-ho. En ambdós casos, estaran acompanyats i assessorats fins a final d’any per una orientadora  que els ofereix l’entrenament personalitzat i els recursos adients en cada cas.

El programa Singulars està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales. La Garantia juvenil, per la seva part, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Comenta aquest article