Informació general

Enderroc

S'enderroca l'antiga residència Montemar

Ahir al matí es va iniciar l'enderroc de l'antiga residència Montemar, un any després de la seva ocupació i gairebé tres mesos després de l'incendi que va patir

Per Lluís Rovira i Barenys

Treballs d'enderroc de la residència Montemar, ahir al matí
Treballs d'enderroc de la residència Montemar, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Ahir al matí es va iniciar l'enderroc de l'antiga residència Montemar, un any després de la seva ocupació i gairebé tres mesos després de l'incendi que va patir. L'antiga residència és, des de no fa massa temps, propietat del grup Blasi, propietaris del càmping Cambrils Park, del càmping Sangulí i del complex esportiu de Salou, al vial de Cavet. Segons fonts municipals, hi ha demanat l'enderroc de l'edifici però, de moment, no s'ha entrat cap sol·licitud de construcció Al ser sòl d'ús hoteler, no es descarta la futura construcció d'un equipament hoteler.

La residència va tancar portes l'any 2012 i ara fa un any va ser ocupada

La residència Montemar va tancar portes l'estiu de l'any 2012 després que la Generalitat obrís un expedient al grup BBS –empresa gestora del centre–. L'empresa va fer un ERE per extinció que va afectar als seus treballadors, mentre que els 81 avis que residien a l'edifici es van haver de buscar una altra residència. Poc després del tancament de l'edifici es van produir nombrosos episodis de saqueig de mobiliari i de material amb important destrosses. Això va propiciar les queixes dels veïns de la zona. A principis de juliol de l'any 2014, l'Ajuntament de Cambrils feia tapiar els accessos a l'edifici per evitar més saquejos i desperfectes. L'antiga residència Montemar va tornar a ser notícia ara fa un any. A meitats del mes de juny de 2018, un petit grup de persones, encapçalades per l'activista Jorge Fernández, van ocupar l'edifici amb la intenció de convertir-lo en el que van denominar "Edifici Dignitat". Aquesta ocupació va provocar la reacció d'una part dels veïns de Vilafortuny que van protagonitzar un seguit de protestes davant de l'edifici. El següent punt d'inflexió va ser el sospitós incendi que es va produir a finals del mes de febrer i que va afectar una part de l'edifici. L'incendi es va produir quan no hi havia cap dels ocupants a dins i a partir d'aquell moment ja no se'ls va permetre l'entrada. Ara, uns tres mesos després, l'edifici ja ha passat a la història.

Comenta aquest article