Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Lluís Abella (Junts per Cambrils): «Si voleu una persona que acabi prenent decisions, voteu-me»

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de grup de la candidatura de Junts per Cambrils, ahir al vespre, en la presentació del seu programa electoral
Foto de grup de la candidatura de Junts per Cambrils, ahir al vespre, en la presentació del seu programa electoral | Lluís Rovira i Barenys

Junts per Cambrils va celebrar, ahir al vespre al Centre Cultural, el seu acte central de campanya en el que els cinc primers candidats de la llista electoral van presentar els trets més destacats del programa electoral d'aquesta formació. El cap de llista, Lluís Abella, va encetar l'acte definint-se com a "cambrilenc de soca-rel" i tot seguit va destacar els tres eixos en els que gira el programa de Junts per Cambrils, l'atenció a la persona; turisme i promoció i serveis i urbanisme. El mateix Abella va començar a desgranar el programa centrant l'atenció en els serveis per a la gent gran i va parlar de "descentralitzar el Casal de la Gent Gran aprofitant els centres cívics de què disposa Cambrils i, també, incrementar els ajuts al benestar de les persones grans". En l'aspecte cultural, Abella va dir que tenien un projecte preparat per a tirar endavant l'auditori i que contemplaven la reubicació de l'Escola Municipal de Música al solar municipal on hi ha el dipòsit d'aigua de la Parellada. El candidat de Junts per Cambrils també es va referir a l'habitatge i va explicar que farien una taula de treball en la que hi hagués representació de tots els grups polítics presents a l'Ajuntament per tal de negociar amb els bancs sobre els pisos buits. També es va referir a l'esport i va dir que Cambrils necessita un altre pavelló esportiu que hauria de ser d'estructura lleugera i en una ubicació que s'hauria de consensuar i parlar amb les diferents entitats esportives. Lluís Abella va criticar l'estat actual dels carrils bici, "fan fàstic", va arribar a dir i també es va referir al desmantellament de la via del tren, "s'ha de treure tot; vies, talussos, .. és la darrera barrera arquitectònica que ens queda. Després ja veurem què si ha de fer, si un tramvia,.....". També va fer esment a l'estat de les rieres fent incís en la riera de Maspujols i el perill que si no es neteja i es produeix una gran rierada pugui afectar seriosament al barri del Molí de la Torre. Abella també va esmentar la passarel·la sobre la riera de Riudecanyes per unir el terme municipal cambrilenc amb el de Mont-roig del Camp.

Joan M. Artigau: "Crearem un consell de savis"

El següent a intervenir va ser el número 5 de la candidatura, Jordi Sánchez, que es va referir a la mobilitat de les persones i va centrar bona part de la seva intervenció en l'àmbit de la gent jove, "vetllarem per mantenir oberts els equipaments municipals en època d'exàmens, millorarem la xarxa wifi gratuïta per tot el poble, buscarem solucions per l'oci nocturn més enllà de certs horaris i impulsarem una nit de l'art amb els artistes locals". Joan M. Artigau, número 3 de la llista, va centrar la seva intervenció en temes urbanístics i va començar fent una detallada explicació de com està el polígon Belianes. En aquest sentit va dir que s'han de resoldre les dues coses que falten per a tenir legalitzat el polígon, la regularització de les activitats que encara no ho han fet i el compte de liquidació final del polígon i que estava disposat a solucionar d'una vegada tot això. Pel que fa al polígon Vilagrasssa va proposar dividir-lo en dos sectors i incrementar-ne els usos incorporant l'oci i l'esport així com la venda al detall. Artigau també va parlar de la remodelació de l'avinguda de la Diputació i de la Rambla de Jaume I, "que és una necessitat que té Cambrils ja que és urgent fer una remodelació del col·lector d'aigües residuals que hi passa per sota". Joan M. Artigau també es va referir a la neteja, "hem parlat amb Secomsa per tal que es facin més campanyes de divulgació", de l'enllumenat públic, de l'avinguda de l'Esport i, finalment, es va referir a la creació d'un consell de savis que el formarien representants de molts col·lectius i que es reuniria de tant en tant per abordar temes de Cambrils.

A continuació va ser la número 2 de la candidatura, Marta Borràs, que es va referir al turisme i a la necessitat de desestacionalitzar la temporada  i "això significa tenir les platges i els passejos marítims en perfecte estat, amb espais adaptats i jocs infantils. També hem de treballar amb el turisme cultural i el turisme esportiu". Finalment, va ser Lluïsa Gené, la número 4 de la llista de Junts per Cambrils, qui va desvetllar la proposta de la formació de cara a fer efectiu l'auditori. Gené es va referir a la capitalitat gastronòmica que exerceix Cambrils dins la Costa Daurada i que això s'havia de posar en valor a través d'un espai museogràfic que també comptés amb la pesca i la pagesia, com a fonts de recursos de quilòmetre zero, "tot això permetria fer l'auditori per parts". També va parlar de potencia més l'Escola d'Hoteleria impulsant que s'hi facin estudis de grau en Dietètica i Nutrició. Finalment, el candidat de la formació va fer la darrera intervenció per demanar el vot, "si voleu una persona que acabi prenent decisions, voteu-me".

Junts per Cambrils es reuneix amb la comunitat gitana i les entitats esportives

La comunitat Gitana de Cambrils es va reunir, ahir, amb la candidatura de Junts per Cambrils, encapçalada per J. Lluís Abella. La comunitat va transmetre les seves preocupacions a la candidatura; una de les més importants és el futur dels seus fills. L’escola i l’educació és fonamental per tenir més oportunitats en el món laboral. Una de les preocupacions del cap de llista J. Lluís Abella, és una bona entesa i un espai de diàleg entre totes les comunitats que conviuen a Cambrils, per això va proposar a la comunitat Gitana que formés part d’un consell de savis que ajudaria a millorar l’entesa entre els diferents grups culturals. Un altre dels compromisos que va agafar el candidat és la creació de programes d’ocupació amb diners municipals per ampliar l’oferta del SOC, programes que poden també ser propers pel poble gitano.

Per altra banda, des de la candidatura de Junts per Cambrils, es considera necessària la revisió del manteniment i l’augment dels espais en les instal·lacions esportives. La setmana passada, la formació es va reunir amb els representants del Cambrils Unió i del Club de Muaythai i Boxa Cambrils. JxC estudiarà la possible creació d’un nou poliesportiu i la seva ubicació.

Comenta aquest article