Informació general

Obres

L'Hotel Pòsit, de quatre estrelles i 67 habitacions, té prevista la seva obertura per a la primavera de 2021

Per Redacció

Simulació de l'interior del futur hotel Pòsit
Simulació de l'interior del futur hotel Pòsit | Cedida

La societat Natarent Cambrils –promotora de diversos projectes turístics a Cambrils– ha delegat al Grup ELIX la gestió integral del projecte Hotel Pòsit, ubicat a la plaça del mateix nom, del qual ha tramitat els últims permisos i llicències de construcció. La selecció d'operador per al nou establiment –confiada a BRIC Consulting– ha entrat en la seva fase final, albirant la signatura d'un contracte a llarg termini amb un grup hoteler de primer nivell, als estàndard del qual s'adequarà una inversió total per sobre dels 18 milions d'euros. Comptarà amb diferents tipologies d'habitacions, piscina a la coberta i servei de restauració, responent a la demanda internacional per a aquest tipus de producte, que preval una ubicació propera a la platja i als serveis d'oci.

S'estima la creació d'uns 25 llocs de treball directes, sense comptar el personal eventual ni els efectes sobre les indústries proveïdores, el consum, etc. El nou hotel estarà obert tot l'any, col·laborant en la desestacionalització del turisme a Cambrils.

Categoria 4 estrelles i 67 habitacions

L'establiment projectat, de categoria 4 estrelles i 67 habitacions (10 de les quals, suites d'entre 23 i 36 m2), té previst obrir les seves portes a la primavera del 2021 –segons la nota de premsa facilitada per l'operador BRIC Consulting– i permetrà donar continuïtat al teixit urbà integrant la singularitat d'un edifici cridat a ser un referent. L'edifici, de planta Baixa i quatre alçades, no esgotarà ni l'edificabilitat ni l'altura màxima permeses, centrant la seva espectacularitat en dos elements: la façana sobre la plaça i un gran atri interior de tres plantes d'alçada. Es tractarà d'un edifici de més de 4.200 m2 de superfície construïda total, el disseny del qual s'ha concebut com una gran gàbia de pesca artesanal. Obra d'ISERN Associats (estudi responsable del nou ME Sitges o de l'OHLA Eixample) en col·laboració amb JG Ingenieros, BAC Engineering Consultancy Group i Ardèvol Consultors Associats, utilitza el vímet per a la formació de gelosies tant en les façanes interiors de l'atri com en les de carrer, on el 50% de la superfície en planta Baixa es destinarà a usos comercials que col·laborin a revitalitzar el centre de Cambrils.

L'activitat vinculada a hostes i clients (bar, restaurant i piscines) s'ubicarà a la planta més alta, pensant en convertir-se en un mirador des del qual gaudir de les millors vistes de la ciutat i el mar. Un altre element singular serà l'escala monumental des de la que s'accedirà al gran atri central del primer pis, amb una sala de reunions amb vistes a la plaça. Al voltant de l'atri es distribueixen els passadissos que donen accés a totes les habitacions. L'elecció dels materials i la composició dels espais busca transmetre la sensació de privacitat, descans, atemporalitat i qualitat associada a materials naturals com el vímet, la fusta o la pedra natural.

Es preveu que la construcció es desenvolupi al llarg de 18 mesos, ajustant-se a la normativa municipal que prohibeix moviments de terres i la construcció d'estructures durant la temporada turística més intensa.

Simulació de l'interior de l'hotel

 

Comenta aquest article