Cultura

Formació

Es formen sis noves parelles lingüístiques al programa Voluntariat per la llengua de Cambrils

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a l’Ateneu Juvenil

Per Redacció

El passat dimecres es van presentar sis noves parelles lingüístiques dins del programa Voluntariat per la Llengua
El passat dimecres es van presentar sis noves parelles lingüístiques dins del programa Voluntariat per la Llengua | Cedida

El passat dimecres 15 de maig es van formalitzar sis parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) a la sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils. La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es van encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè l’experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. En aquest sentit, van detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar i va destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal. Aquesta iniciativa és oberta a tothom, es formi part o no del VxL, i que es fa cada dimecres a les 18 h a El Tamboret, establiment col·laborador del programa.

Una altra activitat proposada per a aquest trimestre i que involucra la xarxa d’establiments col·laboradors del programa són les pràctiques lingüístiques, unes petites converses que l’alumnat dels curs de nivell bàsic 3 i els aprenents del VxL podran fer en diversos comerços del municipi acompanyats de la parella lingüística.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament. Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al Servei de Català de Cambrils, situat a la segona planta de l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Sta. Maria, 14), per telèfon (977 79 26 88) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi han participat més de 135.000 parelles.

Comenta aquest article