Cultura

Música

La jove violinista cambrilenca Jennifer Panebianco obté la prestigiosa beca «Jaume González»

Per Redacció

Imatge de la violinista Jennifer Panebianco
Imatge de la violinista Jennifer Panebianco | Cedida

La jove violinista cambrilenca Jennifer Panebianco Del Monaco –que als 10 anys ja comptava amb nou primers premis a nivell internacional a països com França, Anglaterra, Grècia, Itàlia, Eslovènia, la República Txeca o Rússia– ha estat mereixedora de la beca Jaume González que atorga el Club Rotary Barcelona 92 i que és una de les beques per als joves més destacats de diferents àmbits. Als seus 13 anys, la Jennifer es consolida com una de les més grans promeses del violí a nivell estatal i internacional, havent debutat ja amb prestigioses orquestres i participants a nombroses concerts arreu d'Espanya, Portugal, Suïssa, Itàlia, França, Japó o Taiwan, on va oferir la premiere asiàtica per a violí i orquestra del mític Capritx 24 de Niccolo Paganini realitzada especialment per al film "The Devil Violinist".

Darreres i properes actuacions de la jove música

A més, la cambrilenca va tornar la setmana passada d'Andalusia on va oferir un recital al prestigiós Festival Internacional de Música i Arts Escèniques de Linares, compartint cartell amb figures de la talla de Raphael i Victor Manuel, on va rebre nombrosos aplaudiments del públic local. De fet, li van proposar que oferís un concert la propera temporada al prestigiós Teatre Cervantes de la localitat andalusa. Per altra banda, Panebianco ja té concertades altres presentacions a diferents punts de l'Estat com al Festival Internacional José Tomás de Preter, així com actuacions a Itàlia i també a Àsia, on farà la seva tercera gira al contenint el proper mes d'octubre.

Jennifer Panebianco compagina la seva intensa agenda musical amb els seus estudis de segon de l'ESO a l'institut Ramon Barbat de Vila-seca i de violí a Madrid amb el professor Sergey Teslya, el que implica un gran sacrifici de temps i esforç per assolir tants èxits. Actualment, toca amb un violí cedit pel luthier barceloní Josep Saguer, el seu inseparable “David”, i un arco igualment cedit per l'arqueter Petr Aurednik de la República Txeca.

Comenta aquest article