Societat

Ensenyament

L'escola Guillem Fortuny participa a fira científica «Tastet de Ciències» de Reus

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes de l'escola Guillem Fortuny que van participar a la trobada científica
Foto de grup dels alumnes de l'escola Guillem Fortuny que van participar a la trobada científica | Cedida

L'escola Guillem Fortuny va participar, el passat dissabte, a la VI edició de la fira científica "Tastet de Ciències" de Reus –organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp– en la què s'hi van donar cita escoles, instituts i institucions que volen compartir experiències de l’àmbit científic matemàtic i tecnològic. L'escola cambrilenca hi va aportar una proposta matemàtica: Treballem amb Pretangrams.

Al llarg de la tarda del dissabte, alumnes de cinquè van fer trencar el cap a grans i petits amb tres propostes diferents usant dos tipus de tangrams:

  • El tangram de Median –format per 4 triangles rectangles– amb el què van proposar la cerca de quadrilàters.

  • Un altre tangram gegant de cinc peces format per 2 triangles grans, 2 de petits i un quadrat amb el què van proposar la construcció de diferents tipus de figures.

Va ser una experiència única amb la què els alumnes van gaudir abans de l’activitat –preparant les activitats i practicant per a ser uns experts en la composició i descomposició de figures el dia de la fira–, durant l’activitat –fent pensar a tothom que s’apropava a la taula de l'escola Guillem Fortuny– i després de l’activitat, amb el reconeixement de mestres i la resta de companys a l’escola.

Imatge de la fira científica que es va fer a Reus

III Concurs de fotografia matemàtica

A més, l’escola cambrilenca també va participar al III Concurs de fotografia matemàtica adreçat a alumnes d’educació Primària i Secundària que organitza l’Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM). En aquest certamen, l’alumne Adrian López Guisado va obtenir el segon premi en la categoria de primària amb la fotografia “La gran cilindrada”. L’entrega de premis es va dur a terme en el marc de la VI Fira “Tastet de Ciències”.

L'alumne del centre Adrian López va ser premiat al concurs de fotografia

 

Comenta aquest article