Cultura

Recreació històrica

Els misteris del Déu Bacchus reviuen a la Vil·la Romana de la Llosa

Aquest passat dissabte a la tarda es van fer un parell de representacions a càrrec de l'empresa Némesis i dins el festival Tarraco Viva

Per Redacció

La representació va anar a càrrec de l'empresa Némesis
La representació va anar a càrrec de l'empresa Némesis | Lluís Rovira i Barenys

La vil·la romana de la Llosa va ser l'escenari, un any més, d'una recreació històrica romana dins de la programació del festival Tarraco Viva, per onzè any consecutiu. Aquest passat dissabte a la tarda i en doble representació, una en català i l'altre en castellà, l'empresa Némesis va oferir l'espectacle “Els misteris de Dyonisos-Bacchus”, seguit amb força atenció pel públic present a l'acte.

Arran de la descoberta d’una escultura del Déu Bacchus al jaciment, l'any 1992, aquesta recreació va donar a conèixer, per primera vegada in situ, els ritus d’iniciació als misteris bàquics documentats en època romana. Aquesta activitat està en sintonia amb el lema de l’edició d’enguany del festival: ‘La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic’. A Cambrils, les activitats d’aquest festival organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i del Campus Extens de la URV.

Altres actes

El programa que aquest 2019 presenta el Museu d’Història de Cambrils també inclou actes en d’altres espais patrimonials. Són una conferència el dia 15 de maig sobre el jaciment ibèric del Castell de Vilafortuny al Museu Molí de les Tres Eres a càrrec dels arqueòlegs Enric Vilalta i Ivan Cots i les portes obertes, els dies 18 i 19 de maig, al Museu Molí de les Tres Eres, la Vil·la Romana de la Llosa, la Torre de l’Ermita i la Torre del Port, en els horaris habituals. Totes les activitats són gratuïtes i s’emmarquen també en la celebració a Cambrils del Dia Internacional dels Museus, on es prioritza obrir els monuments a la ciutadania.

Un moment de la recreació romana al jaciment de la Llosa, aquest passat dissabte a la tarda / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article