Societat

Gastronomia

La segona edició del Vermuting Cambrils oferirà un pack de vermut i tapa

Per Berta Ruiz

Presentació de la segona edició de Vermuting. D'esquerra a dreta: Xavi Martí, Mercè Dalmau i Pere Miró
Presentació de la segona edició de Vermuting. D'esquerra a dreta: Xavi Martí, Mercè Dalmau i Pere Miró | Berta Ruiz

La segona edició del Vermuting Cambrils arriba amb novetats. Si l'any passat es va optar per la tradicional fórmula de vermut, patates i olives; enguany, els 26 establiments participants oferiran propostes gastronòmiques més elaborades. Es a dir, juntament amb el vermut se serviran tapes molt diverses pel preu de 3 euros. Per altra banda, alguns restaurants també oferiran un plat especial cuinat amb vermut, que podrà estar dins del menú o bé es podrà demanar per separat al preu promocional marcat per cada establiment. A banda, com en la primera edició, els comensals tindran la possibilitat de tastar per només 1€ el Sorbet de Vermut Mediterrani, un gelat de vermut Miró creat per la gelateria Antoni Sirvent.

El passat divendres al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de la mà de la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el representant de Vermuts Miró, Pere Miró, i el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí. La segona edició de les jornades se celebrarà del 17 de maig al 2 de juny.

Segons va comentar Dalmau, "amb accions com aquesta seguim promocionant el municipi a nivell gastronòmic. A Cambrils tenim una gran tradició gastronòmica, molts restaurants que ofereixen el millor de la seva cuina i n'hem de fer bandera". Va recordar que aquestes jornades van ser la novetat del calendari gastronòmic de 2018 i que la tradició d'anar a fer el vermut és molt cambrilenca, malgrat ser un producte típic reusenc.

Concurs a la millor proposta gastronòmica Vermuting

Per la seva part, Xavi Martí va explicar que elxef Joan Sadoll del restaurant Sadoll de Tarragona ha estat l’encarregat de valorar la presentació, la tècnica, l’elaboració i el gust de totes les receptes d’aquesta edició i ha seleccionat les sis millors propostes gastronòmiques. Aquestes receptes finalistes participaran al concurs que es durà a terme a la Fira del Vi –el proper mes d'octubre–, i optaran a un primer premi de 1.000€ en metàl·lic, atorgat per Vermuts Miró, i un segon i tercer premi que serà la representació de la destinació a les properes accions promocionals gastronòmiques que faci el Patronat de Turisme.

Aquesta final comptarà amb un jurat professional format  per un representant de Vermuts Miró (patrocinador), dos xefs professionals, un representant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i dos representants de l’Ajuntament i Patronat de Turisme, que valoraran les 6 propostes finalistes amb una ponderació del 60%. L’altre 40% el decidiran els usuaris d’Instagram, que votaran els millors plats i tapes dins del perfil “VermutingCambrils” durant la campanya i fins l’1 d’octubre de 2019. Entre tots els votants d’Instagram se sortejaran dos dinars per a dues persones a dos restaurants de Cambrils. 

L’Apunt

26 establiments participants

Els establiments que oferiran la tapa o plat de vermuting durant aquests 17 dies seran: A Lanterna, Antoni Sirvent, Bec d’Or, Can Solé, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Ches Burger Bar, Creperia El Gat, Daniel Salinas, Duomo, El Tamboret, Estival Eldorado Resort, La Central, La Palmera de La Llosa, l’Amagatall, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar de Tierras, Mar del Priorat, Miramar, Petit Lekeitio, Prick Thai, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio, Taller 9 i Zero Zero.

VermutingCambrils està organitzat per Patronat de Turisme i l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Cambrils i està patrocinada per Vermuts Miró, una empresa amb més de 100 anys d’història especialitzada en l’elaboració de vermut d’una forma tradicional a base de plantes medicinals alpines i mediterrànies que fan que sigui el vermut més refrescant i aromàtic. 

Comenta aquest article