Societat

Nàutica

La 12a Fira Marítima de la Costa Daurada tanca un cap de setmana d'activitats relacionades amb la nàutica i el mar

La 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada va tancar portes, ahir diumenge al vespre, després de tres dies d'activitat. Al llarg d'aquest cap de setmana, es va desplegar un ampli programa amb diferent varietat de propostes

Per Berta Ruiz

Aspecte de la Fira Marítima, aquest passat dissabte
Aspecte de la Fira Marítima, aquest passat dissabte | Berta Ruiz

La 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada va tancar portes, ahir diumenge al vespre, després de tres dies d'activitat. Al llarg d'aquest cap de setmana, es va desplegar un ampli programa amb diferent varietat de propostes per a tots els públics que van anar des de conèixer i provar les últimes novetats del sector de l'oci nàutic, realitzar activitats nàutiques o diverses xerrades i col·loquis. Entre les diferents activitats del cap de setmana va destacar la presentació del vehicle elèctric d'Audi E-Tron, la xerrada de Pesca Sostenible realitzada per Mario Vizcarro –secretari de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors– així com les presentacions de la Regata Carla i el Projecte de Vela Accessible gràcies a les col·laboracions amb la Fundació Johan Cruyff i Fundació La Caixa.

D'altra banda, la Travessia del Port –celebrada diumenge– va tenir una molt bona xifra de participants amb una cinquantena de nedadors del Club NatacióCambrils. L'helicòpter de Salvament Marítim també va ser un punt de màxima afluència de gent que va voler visitar-lo per dins. De fet, l’organització assegura que hi ha hagut un augment de participació en les diferents activitats i demostracions programades per l’edició d’enguany fet que consolida l'aposta per aquest tipus d'accions en el programa de la Fira. Dissabte al matí, es va disputar el Campionat de Motos d'aigua de Catalunya, mentre que al saló social del club es va poder visitar l'exposició de vaixells creats amb material sostenible feta pels alumnes de les diferents escoles cambrilenques. Durant el cap de setmana, també es van organitzar sortides amb llagut gràcies al club Rem Cambrils o de vela llatina de la mà de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils.

La 12a edició de la Fira Marítima també ha servit per difondre de manera directa i personalitzada les activitats del Casal del Mar i les activitats d'estiu del Club així com aconseguir una bona captació de persones interessades en les diferents titulacions nàutiques que oferta l’Acadèmia Nàutica del CNCB. El president del CNCB, Ramon Vallverdú, ha assegurat que hi ha satisfacció entre els expositors per les possibles operacions comercials que es visualitzaran en les properes setmanes. "Les fires solen ser un primer contacte entre clients i expositors per dies després, tancar un acord comercial", ha assegurat Vallverdú. El president del Club ha admès també que la meteorologia –la pluja del divendres i el fort vent del dissabte–, va obligar a fer petites modificacions en algunes de les activitats programades tot i que sense canvis importants. El diumenge va ser el dia de màxima afluència de visitants que van poder gaudir de les diferents activitats i exhibicions programades.

Inauguració de la Fira Marítima

El secretari general d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, inaugurava oficialment la Fira Marítima, el passat divendres a la tarda. L'acte es va fer dins de les instal·lacions del Club Nàutic, davant la inestabilitat meteorològica. Acompanyat del president del Club, Ramon Vallverdú; de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López i la resta de regidors del consistori i autoritats convidades, Gavín ha fet un repàs a les activitats programades per enguany.

Gavín va assenyalar que cal seguir apropant el món de la nàutica i les activitats marítimes a tota la població i va avalar la feina feta per generar motor econòmic al seu voltant. Gavín va dir que la celebració de la Fira Marítima és un motor d'activitat que crea economia al territori i a les empreses del sector. D'altra banda, el president Vallverdú va destacar l'aposta del CNCB pel turisme nàutic i per posicionar Cambrils en aquest sector. El president del Club va remarcar que la sostenibilitat, el reciclatge i la cura del medi ambient sín alguns dels valors del Club. La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, va fer incís en l'aposta pel municipi en aquest esdeveniment i va valorar el fil conductor de la sostenibilitat i el reciclatge de la Fira Marítíma d'enguany. Finalment l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va afirmar que la Fira és una nova oportunitat econòmica pel municipi i va destacar la suma d'esforços entre les diferents institucions per fer-la viable.

Un cop acabats els parlaments, les autoritats van recórrer la cinquantena d'expositors es van muntar per a l'edició d'enguany.

Comenta aquest article

Galeries relacionades