Esports

Atletisme

Sandra Rebollo, vuitena al campionat de Catalunya de proves combinades s-18

Per Pere Ferrando

Sandra Rebollo en la prova de salt d'alçada
Sandra Rebollo en la prova de salt d'alçada | Cedida

El passat cap de setmana es va disputar el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de totes les categories. L’escenari va ser l’Estadi d'atletisme Joan Serrahima de Barcelona. Tres participants del Club Atletisme Cambrils s’havien classificat per a disputar aquest Campionat: Sandra Rebollo a la categoria S-18 i Diana Ladrón i Sofia Rubio a la categoria S-14.

El seu rendiment va ser excel·lent, doncs totes elles superaven les seves marques personals amb rècord de Cambrils inclòs de la Sandra. Tanmateix, assolien diverses marques personals en proves individuals i marques mínimes per a participar al Campionat de Catalunya individual.

La seva actuació, pas a pas, va ser la següent :

  • SANDRA REBOLLO Heptatló S-18

La Sandra començava la competició amb una 3a. posició a la 1a. sèrie dels 100 m. tanques amb una marca de 16”41. Seguia amb una 7a. posició al salt d’alçada, superant el llistó amb una marca personal de 1.45 m.,. A continuació disputava el llançament de pes amb un millor intent de 8.96 m. Acabava la 1a jornada amb una 4a. posició a la 1a. sèrie dels 200 m. llisos amb una millor marca personal de 28”30.

La primera prova de la 2a. jornada era el salt de llargada, on assolia la 7a. posició amb un millor salt de 4,65 m., a 5 cm. de la seva marca personal. Tot seguit assolia la 5a. posició al llançament de javelina amb un millor intent de 21.41 m. Acabava la competició corrent els 800 m.ll. parant el cronòmetre en un temps de 2'42”77. En el conjunt de la combinada assolia la 8a. posició amb un total de 3.623 punts amb els que batia el Rècord de Cambrils de l’especialitat.

  • SOFIA RUBIO Pentatló S-14

La Sofía va encetar la competició amb una 5a. posició a la 2a. sèrie dels 80 m. tanques, parant el crono amb un temps de 16"12. Continuava amb la 6a posició al salt d'alçada amb una marca de 1.40 m. Tot seguit prenia part al llançament de pes, amb un millor llançament de 6.80 m. A continuació disputava el salt de llargada, amb una marca personal de 4.54 m. Marca que representa ser mínima de participació al Campionat de Catalunya. Acabava la competició amb els 80 m. llisos, on era 4a. a la 1a. sèrie amb un temps de 11"66. En el total del Tetratló sumava 2.041 punts, que suposava ser marca personal, amb la que assolia la 10a. posició final.

  • DIANA LADRÓN Pentatló S-14

La Diana va encetar la competició amb una 7a. posició a la 1a. sèrie dels 80 m. tanques, parant el crono amb un temps de 16"13, que suposava ser marca personal. Minuts més tard assolia una nova marca personal al salt d'alçada al superar el llistó a 1.28 m. Tot seguit prenia part al llançament de pes, on guanyava la prova amb un millor llançament de 10.31 m. A continuació disputava el salt de llargada, amb un millor intent de 3.96 m. Acabava la competició amb els 80 m. llisos, on era 5a. a la 1a. sèrie amb un temps de 11"75. En el total del Tetratló assolia una nova marca personal sumant 1.988 punts i la 12a. posició final.

VII Trobada Catalunya meridional - Gipuzkoa

Per altra banda, dissabte passat, es va disputar a l'Estadi d’Atletisme de Cambrils la VII Trobada Catalunya meriodional- Gipukcoa. Una trobada que va sumant edicions i que, donat l'èxit que té any rere any entre els participants, amb tota seguretat es repetirà l'experiència la propera temporada. Els responsables de la Federació de Gipuzkoa i el Club Atletisme Cambrils així ho creuen oportú perquè es compleix l'objectiu principal d’afavorir la convivència d'atletes de la nostra Delegació Territorial amb nois i noies d'un altre país aprofitant la seva estada entre nosaltres durant tota la setmana.

La iniciativa va aplegar al voltant de 500 participants de les categories S-14, S-16 i S-18. En representació del Club Atletisme Cambrils, com a integrants de la Selecció de Catalunya Meridional, van participar:

SELECCIÓ S-16

  • Roger Baiges : 2n a la 2a sèrie dels 100 m. tanques 17"38 MMP, MCC

  • Astrid Arias: 1a a la 5a sèrie dels 100 m. llisos 13"52 MCC

SELECCIÓ S-14

  • Diana Ladrón : 1a al llançament de pes 10.17 m. MCC

  • Sofía Rubio : 4a al salt d'alçada 1.30 m.

Cal fer esment que, entre l'expedició de Gipuzkoa, hi havia atletes que van assolir posicions de pòdium al Campionat d'Espanya S-16 de pista coberta, fet que dóna idea de l'alt nivell de la competició.

Conjuntament amb la Trobada es van disposar proves de control de marques per a atletes de categories superiors. Els atletes locals més destacats van ser :

  • Nuria Caballero : 1a al salt de llargada S-20 5.50 m. MCE

1a al salt d'alçada S-20 1.59 m.. MMP

  • Jennifer Molano : 3a al llançament de disc S-20 19.38 m. MMT

MMP = Millor Marca Personal

MMT = Millor Marca Temporada

MCC = Mínima Campionat Catalunya

MCE = Mínima Campionat Espanya

Comenta aquest article