Informació general

Personal

Nova protesta dels treballadors municipals: «Volem que s'aprovi la RLT i el compromís d'aplicar-la els tres propers anys»

Per Berta Ruiz

Un moment de la protesta dels treballadors municipals a la sala de plens, el passat dimarts al matí
Un moment de la protesta dels treballadors municipals a la sala de plens, el passat dimarts al matí | Berta Ruiz

L'Assemblea de Treballadors/es de l'Ajuntament de Cambrils va fer un acte de protesta, aquest passat dimarts al matí durant la celebració del ple extraordinari, per demanar a l'equip de govern que aprovi la Relació de Llocs de Treball i un acord de tres anys amb el compromís d'aplicar-la. En mig de la sessió, un bon nombre de treballadors municipals va entrar a la sala de plens i, en silenci, van mostrar diferents cartells que diuen missatges com "Compromís", "Prou excuses", "Acord"...

En un comunicat facilitat per l'Assemblea de Treballadors/es de l'Ajuntament de Cambrils als mitjans de comunicació posa de manifest el seu malestar amb la implementació de la RLT. Segons el text, "el ple de l'Ajuntament de Cambrils, en sessió extraordinària de l'1 de març de 2019, va aprovar el Projecte de Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Cambrils i els seus organismes autònoms, que no és la RLT. Dins la documentació aprovada, hi ha les bases del que és una RLT, però manca acabar la feina per la qual portem treballant els darrers tres anys: aprovar la RLT i la seva implementació".

El passat 12 de març es va organitzar una assemblea extraordinària dels treballadors/es de l'Ajuntament per informar de les propostes de la representació sindical i per on es podria començar a implementar la RLT a nivell retributiu per aquest any 2019. Segons els treballadors, "el 19 de març, la representació sindical va lliurar a l'equip de govern una proposta d'aplicació de la RLT a 3 anys vista, és a dir, pels anys 2019, 2020 i 2021. L'equip de govern va recollir la proposta amb el compromís de donar resposta i fer una contraproposta per formalitzar un acord mitjançant un ple extraordinari al mes de maig".

"L'equip de govern es treu de la 'xistera' una nova comissió per allargar en el temps els acords i dilatar la feina a fer"

Després de sol·licitar una reunió en diverses ocasions, el passat 12 d'abril l'Ajuntament va convocar als treballadors a una reunió el dia 25 d'abril. Segons han exposat des de l'Assemblea de Treballadors/es de l'Ajuntament: "aquesta reunió ens la van anul·lar el dia abans, tot informant-nos que quan pogués ser possible fer una nova reunió, ja ens convocarien. Davant d'aquest fet, el passat divendres 26 d'abril es va sol·licitar una reunió d'urgència amb l'alcaldessa –Camí Mendoza–, que ni ens va atendre ni ens va contestar. Per aquesta raó vam convocar una assemblea de treballadors pel 29 d'abril amb la sorpresa que 35 minuts abans de la mateixa, el regidor de Personal –Jaume Gila– va enviar un correu a tot el personal de l'ajuntament on deia, entre d'altres qüestions "Assolits els objectius, i un cop aprovada la RLT", que s'obria un període per a resoldre els recursos presentats pels treballadors i que fins que no es resolguessin, no faran cap implementació de la RLT. També han decidit crear una nova comissió encarregada de la resolució dels recursos –integrada per l'equip de govern, el departament de recursos humans, representants sindicals i tècnics municipals". Segons han exposat des de l'Assemblea de Treballadors, "una vegada més, durant aquest llarg procés de la RLT, l'equip de govern es treu de la 'xistera' una nova comissió per allargar en el temps els acords i dilatar la feina a fer. I, tot això, a través d'un correu electrònic mitja hora abans de fer una assemblea de treballadors".

En aquest correu, tal com han exposat els treballadors municipals, "el regidor de Personal afirma que 'els diners per la RLT del 2019 no es destinaran a una altra cosa que no sigui la implementació de la RLT'. No entenem com pot afirmar-ho, tenint en compte que a partir del 26 de maig no sap què passarà, ni qui governarà...Des de la representació sindical ens sentim enganyats per aquesta decisió informada a darrera hora i per correu electrònic per part del regidor de Personal. Des d'aquí instem a l'actual equip de govern a que no doni l'esquena als treballadors de l'Ajuntament de Cambrils i compleixi amb els compromisos adquirits".

Reunió, avui dijous, 2 de maig

Finalment, des dels treballadors, també van explicar que, la nit del passat dilluns 29 d'abril, el regidor de Personal va donar indicacions per a convocar una reunió d'urgència que va tenir lloc el dimarts 30 d'abril, a les 8.15 hores, abans del ple. Segons els treballadors, "ens ha informat que la voluntat de l'equip de govern és convocar una reunió per avui, 2 de maig, per a presentar-nos una proposta, treballar-la i formalitzar un acord al ple de maig. L'equip de govern també ha informat de la creació de l'Oficina Tècnica de suport a la RLT per resoldre els recursos i proposar directrius per implementar la RLT".

Els treballadors duien missatges com "Compromís", "Prou excuses" o "Acord"

 

Comenta aquest article