Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Promoció econòmica

Les alumnes Júlia Callau i Paula Martínez guanyen els XII Premis Enfila el teu futur de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El lliurament d’aquests guardons organitzats per l’institut Berenguer d’Entença i l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA) va tenir el passat 25 d’abril

Per Redacció

Imatge del lliurament de premis el passat dijous
Imatge del lliurament de premis el passat dijous | Cedida

El projecte empresarial “Llibres per a tu”, de les alumnes Júlia Callau Mendoza i Paula Martínez Ruiz, ha guanyat els XII Premis Enfila el teu futur per a joves emprenedors, organitzats per l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, amb la col·laboració d’Alpiq, les associacions empresarials del municipi, la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la Regidoria d'Ocupació i Emprenedoria, i d’Empresa, Comerç i Energia. Aquest projecte planteja la creació d’una empresa a Reus que ofereixi serveis relacionats amb els llibres sensorials, per a infants de 0 a 6 anys.

El lliurament dels guardons, cofinançats per la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc el passat dijous 25 d’abril a la sala d’actes de l’institut i va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés; de la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz; de la directora de l’institut, Roser Mas; i del formador d’IDETSA i emprenedor especialitzat en xarxes socials Ángel Cruz, com a convidat d’aquesta edició.

En aquest escenari també s’hi va donar a conèixer el noms de la guanyadora del segon premi: Carla Marcó Jardí, pel projecte «La Fauna» (que proposa l’obertura d’un centre per l’allotjament d’animals de companyia a Masboquera); i els noms de les guanyadores del tercer premi: Angélica Pérez Rubio y Gelma Castro Oliveira, pel projecte «Diviert-t» (un servei de lloguer d’un local per celebracions amb un equip d’educadors en la zona de joc infantil i classes infantils de ball, ioga, expressió corporal i manualitats).

A més, s’hi va entregar un quart premi a l’alumna Paula Munté Calvo, pel projecte “Mumus” (d’una aula d’acollida per a nens i nenes de 3 a 12 anys); i dos cinquens premis: un a les alumnes Carla Pedrosa Guirro i Maria Pena Perelló, pel projecte «El Cau» (un bar amb instal·lacions innovadores); i un altre a les alumnes Clàudia Fernández Alcaide, Marta Jurado Castro i Marta Mestre Mendoza, per «Esplai Claumar».

41 alumnes participants i 22 projectes empresarials

En aquesta 12a edició dels Premis Enfila el teu futur hi ha participat un total de 41 alumnes del cicle formatiu CFGS d’Educació Infantil i de 1r de Batxillerat de l’INS Berenguer d’Entença, que han presentat 22 projectes empresarials. En aquests treballs han analitzat tots els aspectes de màrqueting, organització, fiscalitat, inversió real i finançament. Per fer-ho, durant el curs, els estudiants han comptat amb l’ajut del professorat i del Servei d’Assessorament a Emprenedors que ofereix IDETSA al Viver d’empreses.

Entre els criteris que ha valorat el jurat, hi ha l’originalitat de la idea de negoci, les àrees de màrqueting, de producció i qualitat, d’organització i gestió, la jurídic-fiscal i l’econòmica financera; així com la coherència global, la presentació formal i l’ús d’eines de comunicació com el web, el blog o el vídeo.

L’objectiu d’aquests guardons (que han consistit en aparells tecnològics com ara tauletes i smart watches) és promoure la cultura emprenedora entres els alumnes de l’institut i ampliar el seu coneixement a altres alternatives laborals basades en el treball per compte propi, tal com ha recordat el regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés.

Comenta aquest article