Informació general

El cònsol de Cuba es reuneix a Cambrils amb els membres del Comitè d'Agermanament Solidari Cambrils Marianao

Per Judit Pinazo



Salvador Matas, juntament amb el cònsol de Cuba Carlos Castillo, el passat divendres
El passat divendres, 15 de desembre, el cònsol de Cuba a Barcelona va visitar Cambrils. L'objectiu de la visita era mantenir una reunió amb els membres del Comitè d'Agermanament Solidari Cambrils Marianao, del qual formen part diferents centres d'ensenyament de Cambrils, ONG, associacions com la Coral Verge del Camí, el Museu d'Història, l'Escola Municipal de Música i persones a títol individual.

Recordem que des de l'any 2005 Cambrils està agermanada amb la ciutat cubana de Marianao, ciutat de 134.000 habitants, que també està agermanada des de fa anys amb Sant Boi de Llobregat. Tal i com va explicar el regidor de Cooperació i Solidaritat –Salvador Matas– des de l'agermanament s'han dut a terme alguns projectes de forma conjunta entre Cambrils i Sant Boi de Llobregat, com per exemple el projecte de rehabilitació d'un menjador escolar a Ciudad Libertad de Marianao, que va ser impulsat per les ONG Punt de Partida de Cambrils i Ensenyament Solidari de Sant Boi.

També està previst treballar en un futur en la rehabilitació d'una residència de la tercera edat que es troba en un estat, tal i com explicava, Matas força precari.

També s'està pendent que representants polítics i d'associacions de Marianao visitin Cambrils per tal de programar conjuntament els projectes i accions de sensibilització i unió a desenvolupar.

El cònsol de Cuba –Carlos Castillo–  es mostrava molt satisfet dels projectes que s'han dut a terme a la ciutat de Marianao, ja que tot i ser una ciutat amb una economia industrial important té encara moltes mancances,per aquest motiu qualsevol acció solidària sempre és benvinguda.

Per tal de donar a conèixer la ciutat de Marianao i els projectes que s'hi han dut a treme es pot visitar al Centre Les Basses una exposició sobre l'agermanament.

Comenta aquest article