Cultura

Cinema

La gala final del Festival Ràbia entrega els premis als millors microcurts

Per Redacció

Moment de les votacions del públic a la sortida del cinema
Moment de les votacions del públic a la sortida del cinema | Cedida

La gala del Festival Ràbia es va celebrar al cinema Rambla de l'Art, el passat dissabte. En un context electoral, una llarga catifa rosa recorria el carrer fins a la porta del cinema, que a les 16:30 va obrir i en qüestió de minuts es va omplir. Un total de 275 assistents, que van esperar l'inici de la projecció amenitzats amb una actuació d’Oscarboles, fins a les 17:00 que començava la gala presentada per Nuri Mariné. El públic va veure una selecció dels 30 millors microcurts dels 49 que s'han rebut enguany. La selecció es va fer d’acord amb el jurat, integrat per Joan Bordera (director de fotografia), Kikol Grau (director), Jordina Ros (actriu, artista performista, directora de teatre i cinema) i Adrià Triviño (actor i formador d’actors) i de l’organització. Un cop acabada la gala, el públic va procedir a les votacions: dos vots diferents a dos curts diferents pel premi del públic i un vot per premi Ole tu.

Llavors la sessió es va desplaçar a la Sala M'Art de Cambrils. Mentre es feia el recompte de vots, hi havia un pica-pica i tast de cervesa ONA. A les 19:30 s'iniciava l'entrega dels premis als guanyadors:
        -  JURAT 1000€ - “Barb” Marta Cortina, Janina Llauradó i Meritxell Meya
        -  PÚBLIC 600€ - “L’esprit de l’escalier” de Laia Garcia i Anaïs Ayala.
        -  OLE TU 300€ - “Os tenemos calados (o no)” Susana Segura, Aisha Bistouras i Noa Larrull.
        -  RABIÓS 300€ - “L’horrible necessitat” Clara Tremosa i Marc Requena Finalment es va donar el premi a la millor publicació d’Instagram a Coral Mendez.

Després de l'entrega de premis, hi va haver l’actuació de Drama DJ fins a les 22:00. Tots els curts presentats havien de partir de la Ràbia quotidiana. El 18 d'abril a les 21hores, els participants van rebre la premissa via mail: FORAT NEGRE. Van tenir fins el 21 d'abril a les 23 hores per enviar el seu vídeo de fins a dos minuts de durada.

L’organització ha valorat molt positivament aquesta segona edició i esperen que l’any vinent sigui encara millor. Finalment volen agrair a tots els patrocinadors que són els que han fet possible aquest festival, als concursants i al públic assistent.

L’Apunt

Què és ràbia?
RÀBIA neix com a col·lectiu de gent de Cambrils de diferents disciplines (vídeo, disseny gràfic, artistes, músics) que en un context de “post atemptat” miren de canalitzar la seva ràbia cap a una vessant artística. Per això, i per tal de recuperar l’esperit del FEC a Cambrils, van decidir fer un concurs de microcurts el següent dissabte després de Sant Jordi. El 2018, la primera edició del concurs, es van rebre 22 curts participants i van aconseguir omplir el cinema de Cambrils i el bar Beach Point. Ràbia és un col·lectiu integrat dins la Nit d’Artistes, però no depenen de cap subvenció pública. Tots els ingressos dels patrocinadors els destinen íntegrament als premis i gala de Ràbia.

Comenta aquest article

Galeries relacionades