Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions

Elsa Artadi, candidata a l'Ajuntament de Barcelona, de campanya per Cambrils amb el candidat local, Lluís Abella

Per Lluís Rovira i Barenys

Elsa Artadi i Lluís Abella, aquest passat dissabte, fent una passejada pel port de Cambrils
Elsa Artadi i Lluís Abella, aquest passat dissabte, fent una passejada pel port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La número dos de la candidatura de Junts x Cat a l'Ajuntament de Barcelona i exconsellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, va aprofitar la seva estada vacacional a Cambrils, aquests dies de Setmana Santa, per fer campanya electoral acompanyant el candidat de la llista de Junts x Cambrils, Lluís Abella, en una passejada pel port de Cambrils que va tenir lloc aquest passat dissabte al matí. En el decurs d'aquesta visita al port, van entrar en diferents establiments comercials i de restauració i van atendre molta gent que els aturava pel carrer. El punt i final es va fer al parc del Pescador amb un vermut en el que hi van comparèixer diferents càrrecs de la formació a nivell territorial, com ara el diputat al Congrés, Ferran Bel; el membre de la mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós i la diputada Montse Vilella, així com membres de la militància local.

Elsa Artadi: "Hi continua havent molt de vot indecís"

Elsa Artadi va explicar a revistacambrils.cat que ve sovint a Cambrils donat que, juntament amb la seva parella que és de Reus, disposen d'un apartament a la nostra població, "hem vingut a passar uns dies de Setmana Santa i hem aprofitat per a fer campanya al Camp de Tarragona". Pel que fa a la seva participació a la professó del Sant Enterrament, el Divendres Sant a la nit, va dir que havia estat una sorpresa, "jo vaig venir a fer el seguiment de la processó. L'any passat vam anar a Reus i ara fa dos anys a Tarragona. La sorpresa va ser que aquest passat divendres em van deixar portar un pas i la veritat és que va ser molt emocionant. Ha estat la primera vegada que ho he fet i ha estat un honor fer-ho en una processó tan solemne".

Dins l'àmbit polític, Elsa Artadi va titllar d'electoralista la decisió de Pedro Sánchez d'haver convocat les eleccions generals a menys d'un mes de les municipals i les europees tot i que va subratllar que malgrat l'anomalia de tenir presos polítics i exiliats, "nosaltres anem allà on ens criden a anar a les urnes i ho fem amb tota la força malgrat els entrebancs que se'ns posen". Artadi va manifestar que constataven que "hi continua havent molt de vot indecís. Hi ha una bossa enorme d'indecisos que és fruit del moment tan estrany que estem vivint". Pel que fa a la incidència que puguin tenir aquests propers comicis sobre les eleccions municipals que vindran després, Artadi considera que tindran un cert efecte "però és cert que als municipis s'acaba votant a la persona i al projecte i, per tant, la gent ja sap el que vota". Pel que fa a Barcelona, d'on és candidata, Artadi es va referir a la "necessitat d'un canvi, un canvi urgent i tothom sap que l'única alternativa perquè hi hagi un canvi és Junts x Cat".

Per la seva part, Lluís Abella va manifestar que veia la gent "molt implicada i molt emocionada de cara al treball que estem fent per Catalunya. Seran unes eleccions molt obertes i hem de buscar el vot útil i el vot útil som nosaltres".

Comenta aquest article