Sporting de Portugal, Llevant, Gimnàstic de Manresa, Màlaga, Porto i Betis campions del Mundialito 2019

Per Albert Briva González

L'Sporting de Portugal va ser el campió en la categoria de 2011
L'Sporting de Portugal va ser el campió en la categoria de 2011 | Miguel Lopes

Moltes emocions es van viure sota la pluja, aquest passat diumenge al camp número 2 de l'Estadi Municipal de Cambrils, on es van disputar les sis finals de les diferents categories de la 26a edició del Mundialito. En cadascuna d'elles es van poder veure algunes de les grans pedreres del futbol internacional, que van delectar al gran nombre d'aficionats que van acudir a l'estadi per veure partits de gran nivell.

L'Sporting de Portugal guanya en la categoria de 2011

En la categoria del 2011 es van notar els nervis d'una final. Els petits del Porto i de l'Sporting de Portugal sabien que es jugaven molt més que un gran clàssic del futbol portuguès. Després de molts minuts de imprecisions, el Porto va aprofitar una bona centrada lateral per avançar-se al marcador i agafar les regnes del partit. Després del gol, el Porto va començar a dominar i poc després va ampliar la distància amb un gran xut llunyà de fora l'àrea. L'Sporting va trigar poc a reaccionar i en la següent jugada va retallar distàncies a la sortida d'un córner. El conjunt verd-i-blanc es va créixer després del gol i just abans del descans va aconseguir empatar amb un gran xut llunyà que es va colar per l'escaire. La segona meitat va començar de la mateixa manera que la primera. Els dos equips van tornar a temptejar durant els primers minuts, fins que en una falta llunyana l'Sporting va aconseguir trencar l'empat amb un xut que el porter del Porto no va poder aturar. Després del gol, els 'sportinguistes' es van dedicar a mantenir la possessió per evitar que el Porto, malgrat els seus intents, pogués tornar a empatar el partit. A la sortida d'un córner l'Sporting va fer el 4-2 que va matar per complet totes les opcions del Porto.

El Llevant guanya en la categoria 2010

El Llevant UD es va proclamar campió en la categoria 2010 després de superar a la tanda de penals a l'Atlètic de Madrid. En un partit de màxima igualtat va ser finalment la loteria dels 7 metres que va decidir el vencedor. Un partit que va tenir una primera part amb molt poques ocasions i en la qual es va jugar majoritàriament al centre del camp sense un clar dominador. Va ser en una jugada aïllada on, després d'una bona conducció, el Llevant es va avançar amb un gran xut amb l'esquerra que va entrar per l'escaire de la porteria 'matalassera'. Després del gol, l'Atlètic va reaccionar amb un parell d'ocasions abans del descans, però la bona actuació del porter del Llevant va evitar l'empat. Després del descans, l'Atlètic va ser qui va tenir les ocasions, i en una d'aquestes va servir als vermell i blancs per posar les taules en el marcador. Tot i el gol, el partit va seguir molt igualat i de nou es va tornar a jugar al centre del camp amb molt poques arribades per part dels dos equips. Amb el pas dels minuts i el cansament, el partit es va tornar boig i els dos equips van disposar d'oportunitats per poder emportar-se el partit. Cap dels dos va poder trencar la igualada i en els penals l'Atlètic va fallar el seu segon llançament que després de tocar el travesser va botar a la línia de gol i va sortir, donant com a campió al Llevant.

El Llevant va competir en tres de les sis finals del torneig (foto: Miguel Lopes)

El Gimnàstic de Manresa s'imposa en la categoria de 2009

Derbi català entre Girona i Gimnàstic de Manresa a la final de la categoria del 2009, que es va acabar adjudicant l'equip de Manresa per 7 gols a 4. Tot i l'àmplia victòria final, el Gimnàstic va haver de remuntar un marcador advers, ja que després d'avançar-se, el Girona va aconseguir donar-li la volta, primer aprofitant un rebuig i posteriorment amb un gol de bella factura que posava el 2-1 al marcador. Tot i la situació, el Gimnàstic no li va perdre la cara al partit i en els últims 5 minuts de la primera meitat li va tornar a donar la volta al marcador. Primer aprofitant un error de la defensa del Girona i posteriorment rematant una bona centrada lateral que va servir per convertir el 3-2 amb què es va arribar al descans. En l'inici de la segona meitat no va baixar la intensitat del partit i el Gimnàstic de Manresa el va aprofitar per encarrilar la final amb dos gols els primers 10 minuts. Primer a la sortida d'un córner i després amb un gran xut llunyà van posar un 5-2 que se li va fer molt costa amunt al Girona amb dos gols més del Gimnàstic. Malgrat retallar una mica les distàncies el Girona no va poder donar-li la volta al marcador, i el Gimnàstic es va proclamar campió.

Victòria del Màlaga en la categoria de 2008

Màlaga i Llevant s'enfrontaven a la final de la categoria del 2008, en un trepidant partit que es va acabar adjudicant l'equip blanc i blau per 3 gols a 0. El partit que es va disputar sota la pluja va ser molt igualat i malgrat que no hi va haver grans ocasions a la primera meitat va ser d'una intensitat altíssima. En els primers compassos de partit, els dos equips es van dedicar a no concedir i les poques ocasions que hi va haver les van solucionar bé tots dos porters. Va ser en el minut 15 després d'aprofitar una falta molt ben executada quan el Màlaga es va avançar al marcador. Tot i el gol, el guió del partit no va canviar i es va arribar al descans amb l'únic gol al marcador. A l'inici de la segona meitat, el Llevant va intentar posar una marxa més per tractar d'igualar el partit, però en una jornada de fortuna el Màlaga es va trobar amb el segon gol. A partir de llavors el Màlaga es va fer l'amo i senyor de la pilota, i tot i els intents del Llevant es va mantenir ferm en defensa per mantenir el seu avantatge. En una contra gairebé al final del partit els malaguenys van ampliar la renda deixant el 3 a 0 final.

Triomf del Porto en la categoria de 2007

"Superpartit" el que es va viure en la categoria del 2007 entre l'Inter de Milà i el FC Porto i que va acabar amb l'equip portuguès adjudicant-se el títol. L'Inter partia com el gran favorit després d'haver completat un gran torneig, però el Porto no es va arronsar un pèl davant el portentós equip italià i el va derrotar en la tanda de penals en un partit que va tenir múltiples intercanvis al marcador, i que va acabar amb empat a 4. Al minut 2 es va posar per davant en el marcador l'Inter amb un gran gol de falta, però el Porto va reaccionar ràpidament i just en la següent jugada va aconseguir igualar el partit. Malgrat l'empat, l'Inter no es va veure afectat, i amb un autèntic golàs del seu capità va tornar a agafar avantatge. Abans del descans el Porto va sorprendre novament als italians, i en una contra va empatar de nou el partit. A la segona meitat el Porto va seguir jugant sense por davant la superioritat física de l'Inter, i va obtenir la seva recompensa al minut 10 quan després d'un error de la defensa es va posar per davant en el marcador anotant el 3 a 2. A partir de llavors els portuguesos es van tancar enrere i malgrat les escomeses de l'Inter van saber aguantar. En una contra a pocs minuts del final el Porto va augmentar l'avantatge deixant gairebé acabat el partit. Però l'Inter va demostrar el perquè del seu paper de favorit i en dos minuts va empatar el partit per portar-lo a la decisiva tanda de penals. A la loteria dels 7 metres va ser el Porto qui va obtenir la victòria final.

Reial Betis Balompié es corona en la categoria de 2006

El Reial Betis Balompié es va coronar en la categoria del 2006, disputada en la modalitat de futbol 11, després de mostrar la seva superioritat durant tot el torneig. El Betis es va imposar per 2 gols a 0 davant el Llevant UD, en un partit en el qual va tenir una primera meitat sense moltes ocasions i en què el Reial Betis va dominar el centre del camp. Els bètics van aprofitar una segona jugada després d'una centrada lateral que va acabar convertint-se en el primer gol del partit. Després del 1-0 el Llevant va reaccionar tímidament, i va tenir una gran oportunitat per empatar amb una jugada que la defensa verd i blanca va poder rebutjar sota la mateixa línia de gol per evitar el que hauria estat l'empat. La segona part va ser de clar domini del Betis que, tot i no tenir grans ocasions a l'inici d'aquesta, sí que va tenir el control i el domini del centre del camp. El Llevant per la seva banda va intentar entrar dins del partit a base de contraatacs, i en un d'ells va estar a punt d'empatar de nou el partit. Al minut 24, el Betis va matar el partit amb el segon després d'una gran passada en llarg que l'extrem dret va definir a la perfecció retallant primer al defensa per superar posteriorment amb la cama esquerra al porter 'llevantinista'. Després del segon gol no va haver-hi més història en el partit i el Betis va aixecar la copa de campió.