Informació general

Incidències

Temporal i tall circulatori a la via fèrria

El tram ferroviari entre Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant ha estat interromput durant nou hores, des d'ahir a mitja tarda i fins gairebé les dues de la matinada

Per Redacció

Branca caiguda damunt d'un arbre, ahir al matí
Branca caiguda damunt d'un arbre, ahir al matí | Josep Capella

El temporal de vent d'ahir va provocar diverses incidències al municipi. La més destacada va ser el tall de circulació de trens entre Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant a causa d'una avaria a la catenària, que va deixar sense servei aquest tram de via des de 3/4 de 5 de la tarda fins a 3/4 de 2 de la matinada. En total van ser nou hores de tall circulatori de trens que va afectar diversos trens de la línia R16 i de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. Durant tot aquest temps, tant els gestors ferroviaris com el CECAT de Protecció Civil han estat gestionant autobusos per a tendre els passatgers afectats. Es calcula que més de 2.000 viatgers s'han vist afectats per aquesta incidència en aquest tram de via única.

Temporal de mar i alguna branca despresa

Durant tot el dia es va fer evident el temporal de mar a la costa cambrilenca, amb fortes onades i amb la mar cobrint les platges. D'altra banda, el vent també ha provocat la caiguda d'alguna branca, tal com es va poder veure ahir al migdia una mica més amunt de la Rambla del Regueral, en que una branca va caure damunt d'un cotxe que estava estacionat.

Protecció Civil de la Generalitat, en base a les actualitzacions del Servei Meteorològic de Catalunya, manté en ALERTA el pla INUNCAT per fort onatge a tot el litoral, i en fase de prealerta el pla VENTCAT per fortes ratxes de vent. Segons les darreres previsions, avui l’onatge s’ha de mantenir intens, amb onades que poden superar els 2,5 metres d’alçada a qualsevol punt del litoral. Hi haurà també notable mar de fons de l’est. De cara a demà dilluns, l’onatge s’ha d’intensificar encara més, amb onades de més de 4 metres al litoral del Baix i l’Alt Empordà. A la resta del litoral català, l’estat de la mar també estarà alterada.

Platja de la riera d'Alforja, el dissabte al matí, engolida pel temporal / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article