Societat

Setmana Santa

Devoció i política es donen la mà a la professó del Sant Enterrament d'enguany

Elsa Artadi, número dos de Junts per Cat a l'Ajuntament de Barcelona va ser una de les portadores del tabernacle de Jesús Natzarè

Per Lluís Rovira i Barenys

Elsa Artadi, portadora de la imatge del tabernacle del Natzarè
Elsa Artadi, portadora de la imatge del tabernacle del Natzarè | Lluís Rovira i Barenys

La professó del Sant Enterrament, aquest passat divendres al vespre, va aplegar una gernació als voltants dels carrers del Barri Antic i la Parellada per contemplar el pas de les confraries i congregacions de caire religiós que acompanyaven els vuit tabernacles. El temps, ventós durant tot el dia, va permetre el normal desenvolupament de la professó, que es va iniciar a les 9 del vespre a la plaça de l’Església de Santa Maria i va acabar a la plaça de la Vila, cap a quarts d’11 de la nit.

Elsa Artadi, portadora d’un tabernacle

Una de les curiositats de la processó del Sant Enterrament d’enguany va ser la presència de la número dos de la candidatura de Junts per Cat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, com a portadora del tabernacle de Jesús Natzarè, al costat del candidat del mateix partit a Cambrils, Lluís Abella, un dels portadors habituals d’aquest pas des de fa anys. La Setmana Santa d'enguany ha caigut en plena campanya electoral de les eleccions del proper diumenge 28 d'abril i en plena precampanya de les eleccions municipals i europees que se celebraran el 26 de maig. En aquest mateix sentit, la candidata de Junts per Cat a les eleccions generals, Laura Borràs, va participar aquest mateix divendres a la professó del Sant Enterrament de Tarragona.

Comenta aquest article

Galeries relacionades