Informació general

La PLIC presenta Xavier Martí com a cap de llista a les properes eleccions municipals

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Salvador Franch, Xavier Martí i José Luis Notario, el passat divendres en roda de premsa
Xavier Martí va ser presentat el passat divendres, en roda de premsa, com a cap de llista de la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC) a les properes eleccions municipals.
A l'acte hi van assistir Xavier Martí i els altres dos regidors de la PLIC al consistori: José Luis Notario i Salvador Franch. Segons va explicar Xavier Martí, el passat 13 de desembre es va celebrar la junta general de la junta directiva de la PLIC, en la qual va presentar la seva candidatura com a cap de llista als propers comicis municipals del mes de maig de 2007. Al no presentar-se cap altra candidatura, els membres del partit van mostrar el seu suport a l'opció de Xavier Martí. Segons va explicar Martí, encara no s'ha configurat la llista electoral definitiva; serà entorn al mes de gener quan es creï un comitè electoral –que estarà integrat per membres de la junta que no vulguin formar part dels llocs preferents de la candidatura– i a partir d'aquí s'anirà configurant la llista definitiva de la PLIC a les properes eleccions.

Una oposició dialogant

En referència a l'actual situació del govern municipal i el paper de la PLIC durant aquesta legislatura, Xavier Martí es va mostrar satisfet del treball realitzat pel seu partit: "nosaltres el que sí hem intentat fer és una oposició dialogant i col·laboracionista, i crec que ho hem aconseguit. Ha canviat aquella oposició aferrissada que hi havia i que tot ho trobava malament, per una oposició que s'ha basat en el diàleg. Cada mes ens hem reunit amb l'alcalde per fer-li arribar una sèrie de propostes, algunes d'elles s'han dut a terme i d'altres s'han quedat en l'oblit. Però pensem que la nostra tasca ha estat molt correcta".

En relació al balanç de l'actual consistori cambrilenc, Martí va expressar que "la valoració sobre el govern municipal qui l'ha de fer serà el ciutadà de Cambrils el mes de maig". Des de la Plataforma Independent Cambrilenca es creu "que algunes coses s'han fet bé i d'altres que no s'han fet com esperàvem. I sí hi ha hagut bastants errors que s'han de solucionar". Segons Martí, "si nosaltres estem al govern, molts d'aquests errors que s'han comès durant aquesta legislatura s'hauran de rectificar, com per exemple alguns temes del pla general".

"Que la veu del ciutadà sigui escoltada dins de l'Ajuntament"

Durant la roda de premsa, Xavier Martí va explicar que el principal compromís de la PLIC en l'anterior legislatura amb el ciutadà, "va ser que la seva veu fos escoltada dins de l'Ajuntament. Nosaltres hem defensat problemes grans i problemes petits de ciutadans en particular. Aquest era el nostre compromís i crec que s'ha complert gairebé tot. De cara a les properes eleccions de 2007 volem continuar fent aquesta tasca. Aquesta tasca del dia a dia, de proximitat amb el ciutadà, per tal que aquest ciutadà que ara no es troba representat dins del consistori, es vegi recolzat per un grup polític municipalista com és la PLIC".

"Nosaltres som conscients que si el tripartit en té prou, es repetirà la formació de l'equip de govern"

En relació a possibles coalicions dels grups polítics de l'oposició, Xavier Martí va manifestar que en principi no es plantegen aquesta estratègia preelectoral. Segons Martí, des de la PLIC "es té una bona relació amb els grups municipals. Però nosaltres som conscients que si el tripartit en té prou, es repetirà la formació de l'equip de govern". Tot i això, des de la PLIC es manifesta el desig de continuar treballant "per intentar estar dins de l'equip de govern". Xavier Martí va expressar la voluntat de parlar amb tots els grups polítics "i el que marcarà possibles pactes seran els programes electorals. I per nosaltres una de les coses més importants i vitals dins del nostre programa és aquesta proximitat amb el ciutadà de Cambrils".

Comenta aquest article