Informació general

Política

Compromís municipal unànime per implementar i impulsar a Cambrils l'Agenda 2030

L'Agenda 2030 és un compromís internacional –auspiciat per Nacions Unides– que consta de 17 objectius i 169 metes d'obligat compliment per a tots els governs nacionals, autonòmics i fins i tot locals

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici consistorial
Imatge de l'edifici consistorial | Lluís Rovira i Barenys

Tots els grups del consistori cambrilenc es van comprometre, per unanimitat, a implementar i impulsar a Cambrils l'Agenda 2030 –a proposta d'una moció presentada pel PP–. L'Agenda 2030 és un compromís internacional –auspiciat per Nacions Unides– que consta de 17 objectius i 169 metes d'obligat compliment per a tots els governs nacionals, autonòmics i fins i tot locals. Segons va explicar el regidor del PP –David Chatelain–, "aquesta Agenda és l'evolució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, els resultats dels quals no deixen dubtes sobre l'èxit del seu impuls: entre 1990 i 2015 es va reduir la pobresa al món a la meitat, així com el descens de la mortalitat infantil o la disminució de malalties com la tuberculosis. És, per tant, necessari dur a terme les polítiques necessàries per, no només refermar les metes assolides, sinó també superar-les".

Els 17 objectius bàsics de l'Agenda 2030

A la moció del PP s'anomenaven aquests 17 objectius bàsics que són els següents: acabar amb la pobresa; erradicar la fam; garantir una vida sana; oferir una educació inclusiva i de qualitat; aconseguir la igualtat entre gèneres; garantir l'accés a l'aigua; garantir l'accés a una energia assequible; promoure un creixement econòmic sostenible; construir infraestructures resilients; reduir la desigualtat entre països; aconseguir ciutats i assentaments inclusius i segurs; oferir modalitats de consum sostenible; combatre el canvi climàtic; conservar els oceans i recursos marins; gestionar de forma sostenible els boscos i lluitar contra la desertització; promoure societats justes i pacífiques i revitalitzar l'aliança mundial.

Per tot plegat, Chatelain va demanar al plenari municipal "un ferm compromís amb l'Agenda 2030 i implementar –a nivell local– tots aquells aspectes que puguin ser de competència municipal".

Sobre aquesta qüestió, la regidora no adscrita –Encarni Bello– va aplaudir la iniciativa que va en la línia de reduir les diferències nord-sud a nivell mundial. Des de l'NMC, Oliver Klein també es va sumar a la proposta i va demanar que es compleixin els objectius. Per part del govern municipal, el regidor de Medi Ambient i Espai Públic –Antonio Laguna– va recolzar el text en pro d'afavorir el medi ambient i reduir les desigualtats al món.

Comenta aquest article